KINDER-DOE-EXPO PROFESSOR PLONS BESTAAT 25 JAAR

Maritiem Museum viert feest tijdens herfstvakantie

De kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons bestaat deze herfst maar liefst vijfentwintig jaar. En dat vieren we tijdens de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) met vele activiteiten. Meer dan twee miljoen kinderen tussen 4 en 10 jaar bezochten de expositie sinds 1991 en maakten spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Leden van Professor Plons' Spetterclub hebben tijdens de herfstvakantie gratis entree.

Professor Plons in de herfstvakantie
Het is de hele herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) feest in het Maritiem Museum Rotterdam. Jong en oud is van harte welkom om samen met Professor Plons en zijn vrienden het 25 jarig bestaan van de kinder-doe-expo te vieren. We trappen de herfstvakantie af met een familie-innovatie dag op zaterdag 15 oktober. Samen met Professor Plons en zijn vriend Mecha Mo maken kinderen deze dag vernuftige uitvindingen en doen ze creatieve braintests. De gehele herfstvakantie zijn er elke dag wisselende activiteiten. Kinderen luisteren bijvoorbeeld naar de mooiste avonturen van de professor, gaan met hem op de foto, worden geschminkt en versieren verjaardagstaartjes en -kaartjes. Spetterclubleren hebben gratis entree op vertoon van hun Spetterpas.

25 Jaar Professor Plons
Vijfentwintig jaar geleden was spelend leren nog een noviteit in de Nederlandse museumwereld. In de zomer van 2012 opende alweer de vierde versie van Professor Plons. Het succesvolle doe-concept is in de nieuwste editie uiteraard gebleven, maar het museum wilde de fantasie van kinderen nog meer prikkelen. Daarom is de wereld van Professor Plons tot leven gebracht. Op het futuristische schip van Professor Plons zijn de bijzondere spullen die de professor op zijn reizen heeft meegenomen tentoongesteld. Zo leren kinderen dat een museum een plek is waar veel te ontdekken valt. Ook maken ze voor het eerst kennis met zijn vrienden die allemaal hun eigen schip hebben in de haven van Professor Plons. Kinderen koken een maaltje op de vissersboot van Kapitein Kurk of spelen in de hondenhokboot van reddingshond Dobber. Ze kunnen varen met de zeilboot van Sai-ling, klussen in de machinekamer van Mecha Mo en iedereen bespieden vanuit de onderzeeër van Schurk Scheurbuik. Spelenderwijs leren kinderen zo alles over verschillende scheepstypen, werken in de haven en navigeren op zee. Ook ontdekken ze dat hun spullen van over de hele wereld per schip naar de haven worden verscheept. Hiermee sluit de tentoonstelling goed aan op de missie van het museum, bezoekers verrassen met de invloed die de maritieme wereld op hun dagelijks leven heeft. Inmiddels geeft 29% van de bezoekers van het Maritiem Museum aan dat Professor Plons zelfs de reden is van hun bezoek. Ze beoordelen die nieuwste editie van Professor Plons dan ook met een 8,5.

Professor Plons Spetterclub
De wereld van professor Plons houdt niet op bij de tentoonstelling maar leeft door op de kinderwebsite, tijdens evenementen zoals de herfstvakantie en met het loyaliteitsprogramma Professor Plons’ Spetterclub. Sinds de lancering van de Spetterclub in 2012 zijn ruim 5000 kinderen van 4 tot 10 jaar lid geworden. Deze jonge ambassadeurs ontvangen regelmatig een digitale flessenpost van de professor, krijgen een vriendenboekje en genieten met hun persoonlijke pas van diverse voordelen. Deze herfstvakantie krijgen alle Spetters gratis entree. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen zich gratis aanmelden via www.maritiemmuseum.nl/spetterclub.