Gemeente Rotterdam eert afzwaaiend directeur Maritiem Museum

Frits Loomeijer ontvangt Rotterdammert

Op dinsdag 10 juli heeft Frits Loomeijer, bij zijn afscheid als algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam, de Rotterdammert ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding, waarmee de gemeente Rotterdam professionals eert, uit handen van wethouder Adriaan Visser. Loomeijer ontving de penning na het museum 12,5 jaar geleid te hebben, als blijk van dank voor zijn vakkundige inzet, betrokkenheid en indrukwekkende staat van dienst.

Maritiem Museum én Rotterdam zijn Frits Loomeijer zeer erkentelijk

Het Maritiem Museum én de gemeente Rotterdam zijn Frits Loomeijer zeer erkentelijk voor zijn leidende rol in het succes van het museum afgelopen jaren. Hij realiseerde de fusie met het Havenmuseum in 2014 en was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de Maritiem Museum Haven tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek in de binnenstad. Hij gaf gestalte aan het wetenschapsbeleid van het museum in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam met de oprichting van het Rotterdams Centrum voor Moderne Maritieme Geschiedenis. In 2016 opende de succesvolle Offshore Experience, waarvan Frits Loomeijer initiatiefnemer was. Hij wist vele partners uit de maritieme industrie en het techniekonderwijs aan te verbinden aan dit project. Ook won het museum dankzij deze expo prestigieuze prijzen, zoals recent de Bankgiro Loterij Museumprijs.

Bert Boer nieuw algemeen directeur

Op 1 juli is Bert Boer aangetreden als algemeen directeur van het Maritiem Museum. De Raad van Toezicht van het museum heeft in hem iemand gevonden met ruime culturele- en managementervaring, zowel in de museale wereld als het bedrijfsleven. Voorheen werkte Bert Boer als directeur bij het Rijksmuseum Muiderslot. Daarvoor was hij bij de Nederlandse Museumvereniging onder meer verantwoordelijk voor de museum(jaar)kaart en werkte hij voor NOC*NSF, KNZB en de Rabobank.

Ambitieuze toekomstplannen

Roland Pechtold, Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Maritiem Museum: "Het Maritiem Museum is volop in ontwikkeling, ontvangt recordaantallen qua bezoekers uit Rotterdam en wijde omgeving, geniet van een stevig draagvlak bij uiteenlopende partners en mag zich na het winnen van de Museumprijs ‘Museum van het Jaar’ noemen. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze ambitieuze toekomstplannen om de Maritiem Museum Haven verder te ontwikkelen en als museum een huis voor de maritieme industrie te zijn, met Bert Boer verder kunnen realiseren.”