Iedereen welkom tijdens Zomerfeest op 28 juni

Eerste stap bruisende Maritiem Museum Haven gerealiseerd

Het Maritiem Museum wil de Maritiem Museum Haven ontwikkelen tot een bruisend middelpunt in de Rotterdamse binnenstad. Het museum viert de afronding van de eerste fase hiervan tijdens het Zomerfeest op zondag 28 juni met om 11.45 uur een modeshow met Vette Visserstruien. Niet alleen zijn de kades en steigers meer toegankelijk en uitnodigend gemaakt, ook heeft het museum een uitgebreid activiteitenprogramma opgezet voor jong en oud waaronder diverse vaarproducten vanuit de museumhaven.

Spetterend zomerfeest
Op zondag 28 juni trapt het Maritiem Museum de zomervakantie af met het Zomerfeest in de Maritiem Museum Haven. We geven deze dag een voorproefje van alles wat we deze zomer bieden. Vanaf 11.00 uur kunnen kinderen zich inschrijven om hun Havenheld-diploma te halen onder toeziend oog van de kapitein. Om 11.45 uur is er een modeshow met ontwerpen van Willem De Kooning Academie-modestudenten geïnspireerd op visserstruien. En om 12.30 uur wordt de historische Bolnes scheepmotor in werking gezet. Met het Havenheld-diploma op zak kunnen kinderen snoep gaan kopen in een echte Parlevinker (waterwinkel) een kijkje nemen op de enige nog werkende graanelevator ter wereld of op de foto met Professor Plons. Vooraf kunnen bezoekers reserveren voor een eenmalige afvaart van de Pannenkoekenboot vanuit de Maritiem Museum Haven of voor een rondvaart met onze historische schepen, de Watertaxi of de RIB-Experience.
 
Bruisende museumhaven vol havenhelden
In juli en augustus bruist de Maritiem Museum Haven en is het museum elke dag open. Bezoekers kunnen een unieke rondvaart maken met de historische schepen in samenwerking met Reederij Oosterschelde, de Watertaxi of de RIB-Experience. Ouders relaxen op The Flying Grass Carpet, terwijl de kinderen hun Havenheld-diploma halen door het dek te zwabberen, een echte zeemansknoop te leggen, over de loopplank te lopen en de trossen los te gooien. Nieuw zijn de tentoonstellingen Vette Visserstruien en de smakelijke familietentoonstelling De Wereld op je Bord. Bezoekers stappen aan boord van de bijzondere gastschepen, die elkaar deze zomer afwisselen aan de steiger van het Maritiem Museum. Denk aan historische Zalmschouwen met bemanning in klederdracht, het ruim 50 meter lange STC opleidingsschip, maar ook de stoere Kids Marina politie- en brandweerbootjes en het watersportevenement Optimist on Tour.
 
Dynamische museumhaven
Het Maritiem Museum werkt aan een dynamische museumhaven, waar schepen komen en gaan, waar maritieme evenementen plaatsvinden voor jong en oud, en waar gewerkt wordt aan een unieke collectie varend erfgoed. De Maritiem Museum Haven moet het  bruisend middelpunt van het Maritiem District in de Rotterdamse binnenstad worden. Het Maritiem District is dé plek waar het water, historie en de moderne binnenstad elkaar ontmoeten. Algemeen directeur Frits Loomeijer: “We zijn er trots op dat we de eerste fase van onze plannen hebben gerealiseerd”. Het Maritiem Museum heeft schoon gemaakt, de kade ‘groener’ gemaakt, relaxplekken gecreëerd en de loopbrug verlegd. Ook hebben imposante collectiestukken uit de haven, schepen en kranen een prominente plek gekregen. Het is de eerste stap richting een aantrekkelijke verblijfplaats, samen met het nieuwe gevarieerde activiteitenprogramma voor jong en oud op en om het water.