Verras je geliefde met Valentijn in het Maritiem Museum

Museum organiseert creatieve schrijfworkshop: Love LETTERS in a bottle

Geïnspireerd door de expo 'Sex & The Sea' schrijven verliefden op 14 februari in het Maritiem Museum tijdens de schrijfworkshop ‘Love letters in a bottle’ een spetterende liefdesbrief. Aansluitend helpt het museum hen graag hun partner de verrassing van zijn of haar leven te bezorgen met een voordracht of huwelijksaanzoek.

Verras je geliefde in het Maritiem Museum
In navolging van het succesvolle Zeeman Zoekt Vrouw, waarbij zeelieden op 14 februari 2014 in het museum op zoek gingen naar hun soalmate en naar aanleiding van de verlenging van de tentoonstelling Sex & the Sea, wil het museum in 2015 wederom stil staan bij Valentijn. Dit keer echter gericht op verliefden, verloofden of getrouwden, al dan niet werkzaam in de maritieme sector. Als je de liefde van je leven hebt gevonden, mag je dat best eens van de daken schreeuwen. Met Valentijn kunnen belangstellenden in het Maritiem Museum daarom de theatrale taalworkshop ‘Love letters in a bottle’ volgen.

Schrijfworkshop en verrassing
Na hun bezoek aan de expo ‘Sex & The Sea’ kruipen ze in de huid van een zeeman en schrijven, met de spannende beelden nog vers op hun netvlies, een echte liefdesbrief naar hun geliefde. Van SKVR Schrijfdocenten, journaliste Ludette el Barkany  (o.a.Trouw) en schrijver Said el Hadji (De aankondiging en Sta op en leef, vader) leren ze poëtisch hun heimwee of verlangen te verwoorden. Aansluitend geeft een actrice tips hoe ze op overtuigende wijze de liefdesbrief kunnen voordragen aan hun grote liefde. En waarom zou je zo’n poëtische brief schrijven en deze als flessenpost het ruime sop laten kiezen als je hem ook kunt voordragen aan je man of vrouw? Het Maritiem Museum treedt daarom met ‘Love letters in a bottle’ in de voetsporen van Linda de Mol en regelt een verrassingsmoment op Sex & The Sea, waar de schrijver zijn of haar geliefde kan verrassen met een intieme voordracht van de liefdesbrief of misschien zelfs een huwelijksaanzoek.

Liefdesrap voor kids
Terwijl hun ouders opgaan in de 16+ expo 'Sex & The Sea' of meedoen met ‘Love letters in a bottle’ kunnen verliefde kinderen op Valentijnsdag leren hoe ze die leuke jongen of dat mooie meisje uit de klas op ludieke wijze kunnen overtuigen van hun gevoelens. Het Maritiem Museum kruipt in dit geval in de huid van Yes-R en leert ze hoe ze een liefdesrap kunnen maken.

Sex & The Sea verlengd
De tentoonstelling ‘Sex & The Sea’ wordt wegens succes verlengd tot 9 maart 2015. ‘Sex & The Sea’ is misschien wel de spannendste tentoonstelling die het museum in zijn 141 jarig bestaan maakte. In de expositie, die exclusief voor bezoekers van 16 jaar en ouder is, ervaren bezoekers de heimwee, seksuele verlangens en verleidingen van zeelieden in verre havens. Naast lovende reacties van pers en publiek is vanuit de gehele wereld belangstelling getoond voor deze tentoonstelling die het museum maakte met de wereldberoemde filmregisseurs Peter Greenaway en Saskia Boddeke. Het Maritiem Museum Rotterdam heeft de expositie met succes verkocht aan het Maritiem Museum in Stockholm.

Aanmelden
We roepen mannen en vrouwen (16+) op zich voor 9 februari aan te melden voor de schrijfworkshop ‘Love letters in a bottle’ op zaterdag 14 februari vanaf 15 uur in het Maritiem Museum (gratis, exclusief entree). Stuur een e-mail naar secretariaat@maritiemmuseum.nl onder vermelding van ‘Love letters in a bottle’ met naam en telefoonnummer en geef aan of je je geliefde wilt verrassen. We hopen natuurlijk dat ook zeemannen/vrouwen zich aanmelden.