MARITIEM MUSEUM VERLEGT ZIJN GRENZEN DEZE ZOMER

Hét gezinsuitje bij goed en slecht weer


In het Maritiem Museum Rotterdam verleggen volwassenen en kinderen deze zomervakantie (dagelijks van 9 juli t/m 4 september) hun grenzen. Bezoekers overwinnen uitdagingen in de tentoonstellingen. Ze bedwingen de hoogte in de vuurtoren, varen mee met een historisch schip, zetten voor het eerst voet aan boord van een tallship of verbreden hun horizon met workshops freerunning, smeden, yoga of knopen. De grenzen van de Maritiem Museum Haven worden deze zomer verder opgezocht met buitengewone events, zoals North Sea Round Town, Outdoor Valley en Rotterdam Urban Trail.

Bij goed en slecht weer
Bezoekers komen van 9 juli tot en met 4 september hun horizon verbreden in het Maritiem Museum. Jong en oud wordt uitgedaagd met workshops freerunning, smeden, knopen en yoga. Ze overwinnen in de museumhaven de hoogte van de vuurtoren, maken een ritje met de locomotor en bekijken historische schepen, zoals kustvaarder Zeemeeuw, eens van binnen. Het museum houdt de schepen in werkende staat, waardoor het publiek in de zomermaanden elke zondag een rondvaart kan maken langs de highlights van Rotterdam. Ook in de tentoonstellingen overwint het publiek dagelijks uitdagingen. Ze volgen de routes van ons eten in ‘De wereld op je bord’, stappen voor het eerst aan boord van een cruiseschip in ‘Zeekastelen’ en ontdekken het leven op het water in ‘Wonen op Water’. En daarna is het tijd voor ontspanning op het met een grasmat beklede drijvend ponton. Kinderen reizen iedere dag met een persoonlijk paspoort vol uitdagende activiteiten door het museum en de museumhaven.

Buitengewone events en gastschepen
De gehele zomer zijn er uiteenlopende schepen te gast in de  Maritiem Museumhaven. Bezoekers zetten voor het eerst voet aan boord van tallship Shtandart, bekijken de laatste rijnstoomsleper Pieter Boele van binnen of nemen plaats achter het stuurwiel van de Kids Marina bootjes. Daarnaast is de Maritiem Museum Haven decor voor events die je in eerste instantie niet hier zou verwachten. Jazzfans kunnen komen luisteren naar het openluchtconcert van North Sea Round Town. Sportievelingen rennen tijdens de Rotterdam Urban Trail over de steigers of leren kanoën en suppen van Outdoor Valley. En fotografieliefhebbers bekijken tijdens de instawalk het Maritiem District vanuit een compleet nieuw perspectief.

#Grensverlegd
Het Maritiem Museum is continu bezig haar horizon te verbreden en gaat hierbij uitdagingen niet uit de weg. Het wil zichzelf ontwikkelen tot een dynamische plek in hartje Rotterdam, midden in het Maritiem District. Daarom heeft het Maritiem Museum samen met partners uit het Maritiem District een grensverleggend zomerprogramma voor een breed publiek gerealiseerd dat verder reikt dan de gebaande paden van de museumhaven. De bezoekers worden opgeroepen hun beleving op social media met #grensverlegd te delen. De foto’s laten de potentie van de museumhaven zien.

Tijdens de zomervakantie is het Maritiem Museum elke dag open. Kijk voor actuele informatie over de activiteiten ook op op www.maritiemmuseum.nl/activiteiten. Bezoekers kopen vooraf hun e-tickets voor het Maritiem Museum en voor de rondvaarten op maritiemmuseum.nl/tickets.