KINDEREN VERWENNEN HUN MOEDER TIJDENS DE MEIVAKANTIE

8 mei: Aftrap vaarseizoen met moederdagvaart


Van 30 april t/m 8 mei organiseert het Maritiem Museum Rotterdam een I LOVE MAMA-meivakantie. In deze week kunnen kinderen hun moeder in het museum in de watten leggen en verrassen met een zelfgemaakt Moederdag cadeau, een high tea-arrangement of een rondvaart met een van onze historische schepen.

I love mama-meivakantie
De meivakantie (30 april t/m 8 mei) wordt dit jaar afgesloten met Moederdag. Daarom zet het Maritiem Museum deze week de moeders in het zonnetje. Zeebonken zijn dol op hun moeder. Ze laten dit maar al te graag met een tattoo vastleggen op hun lichaam. Het Maritiem Museum deelt daarom I love mama tattoo-buttons uit, die kinderen op hun mouw spelden. Ook geeft het museum de kids wat handige tips tijdens hun bezoek, zoals: hier kun je haar vragen of je haar jas kunt ophangen, hier kun je de deur even voor haar open houden of hier kun je haar aan boord helpen. Daarnaast organiseert het Maritiem Museum speciale activiteiten, waarmee kinderen hun moeder kunnen verrassen tijdens hun museumbezoek. Zoals een high tea-arrangement (hele meimaand, vooraf reserveren), moederdag-knutselactiviteiten (3 mei), familieprogramma ‘De Wereld op je Bord’ (altijd), een vaartocht met de waterbus (2 en 4 mei), historisch zeilschip ‘Helena’ uit 1875 aan de gastensteiger (8 mei) of een historische rondvaart vanuit de Maritiem Museum Haven (elke zondag t/m 28 augustus, vooraf e-tickets kopen). Tijdens de meivakantie is het Maritiem Museum ook op maandag open.

Zondagse rondvaarten 8 mei van start
Het Maritiem Museum wil deze zomer alle bezoekers een bruisende Maritiem Museum Haven laten ervaren. Veel mensen weten niet dat de historisch schepen die hier liggen kunnen varen. Bezoekers kunnen tot en met 28 augustus elke zondag een unieke rondvaart (1,5 uur) maken met bijvoorbeeld Havendienst 20 uit 1941. Ze ontdekken het Maritiem District, de Erasmusbrug en andere highlights van Rotterdam vanaf het water en horen aan boord de bijzondere verhalen over de varende topstukken van het Maritiem Museum. Op 8 mei trapt het museum in het kader van Rotterdam Viert de Stad het vaarseizoen af met een rondvaart met de Dockyard V. Dit pareltje heeft zijn steentje bijgedragen aan de wederopbouw van Rotterdam. De eerste vaart op deze Moederdag is gereserveerd voor de Professor Plons Spetterclub leden (4-12 jaar) en hun moeders, maar voor de tweede en derde vaart deze dag kan iedereen zijn of haar moeder verrassen met een vaarticket.

Bezoekers kopen vooraf hun e-tickets voor het Maritiem Museum en voor de rondvaarten op maritiemmuseum.nl/tickets. Kijk voor actuele informatie over de activiteiten ook op op www.maritiemmuseum.nl/activiteiten.