Opening Loeve, nieuwe horeca hotspot in het Maritiem District

IJs, wafels en koffie bar opent in het nieuwe paviljoen vanaf 15 juli

Vanaf 15 juli opent Loeve de deuren voor publiek in het nieuwe state of the art Leuvepaviljoen aan de Maritiem Museum Haven. Een nieuwe horeca hotspot in het Maritiem District met prijswinnend ijs van Robin Alting van De IJssalon, écht goede koffie en versgebakken wafels om van te watertanden. Dat is Loeve, vernoemd naar de oude kreek die hier vroeger stroomde en anno 1598 het prille begin was van de Rotterdamse haven. Een volgende stap van het Maritiem Museum om dit gebied verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek voor iedereen. Van passant tot museumbezoeker.

IJs, wafels en koffie

Op deze historische plek proef je deze zomer het prijswinnende, geschepte ijs van Robin Alting van De IJssalon. “We proeven straks uitgesproken smaken, in combinatie met de echte klassiekers die je mag verwachten en we ontwikkelen een speciaal Professor Plons ijs voor de kinderen.” De horecamedewerkers van Loeve zijn in de leer gegaan bij de IJssalon, "ijsjes scheppen is namelijk geen koud kunstje" aldus Robin Alting.

De baristas van Loeve bereiden een eerlijke en duurzame kop koffie van Peeze en warme wafels met verrassende toppings. Genieten dus, met het terras aan het water met uitzicht op de Maritiem Museum Haven.

Horeca hotspot om gebied te verlevendigen

Directeur bedrijfsvoering Chris Opgenoort van het Maritiem Museum Rotterdam denkt dat met de komst van Loeve in het nieuwe paviljoen niet alleen de museumbezoeker een winnaar is. “Met Loeve bieden we méér beleving, inspiratie en plezier voor buurtbewoners, Rotterdammers en toeristen in de binnenstad. Met interieurontwerp van Rotterdams bureau Dark & Stormy bieden we met Loeve een aantrekkelijke hotspot en volgende stap om dit gebied, in samenwerking met gemeente, Havenbedrijf en ondernemers, verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek. Een plek om te wonen, ondernemen en te ontspannen.”

Opening van een nieuw paviljoen 

De Leuvehaven ondergaat de komende jaren een metamorfose. Aan de waterkant hebben drie oude paviljoens plaats gemaakt voor een nieuw state of the art paviljoen. Dit paviljoen biedt naast daghoreca Loeve tevens plaats aan publiek toegankelijke hout- en metaalwerkplaatsen van het Maritiem Museum waar dagelijks demonstraties maritieme ambachten plaatsvinden, en het Port Pavilion van het Havenbedrijf, waar bezoekers op verrassende wijze kennis kunnen maken met de haven van nu en alles wat er te beleven valt, en een nog nader te bepalen avondhoreca. Dit nieuwe paviljoen wordt een echte blikvanger. Vanaf januari 2022 wordt de buitenruimte vernieuwd. Hiermee wordt de Maritiem Museum Haven als historisch hart van het Maritiem District, een groene, aantrekkelijke verblijfplek.