25.05.18

grootouders in het zonnetje gezet

Maandag 4 juni is het nationale opa- en oma dag. Deze feestdag bestaat al langer maar is nog niet zo bekend. Het is een dag waarop grootouders in het zonnetje worden gezet en ze kunnen genieten van de bijzondere band die ze met hun kleinkinderen hebben.

Opa en oma gratis toegang

In het Maritiem Museum worden opa’s en oma’s in het weekend voorafgaande deze nationale feestdag in het zonnetje gezet. Zaterdag 2 en zondag 3 juni mogen alle opa’s en oma’s in gezelschap van hun kleinkinderen gratis het museum bezoeken. Wat is er leuker dan om met de kleinkinderen erop uit te gaan en samen een bijzondere dag te beleven? Bij het Maritiem Museum kan dat. Met maar liefst vier familietentoonstellingen en een kinder-doe-tentoonstelling is er genoeg om samen van te genieten. Daarbij hebben we een museumhaven waar de ontwikkeling van de haven van de laatste 100 jaar te zien is. Misschien werkte opa of oma wel vroeger in de haven?

Rondleiding: Op avontuur met een VOC-kapitein

Tijdens het opa- en oma weekend ga je mee op avontuur met Uilke Barends, een levensechte VOC-kapitein. Hij lijkt zo uit de tentoonstelling ‘How we ditched the Dutch’ of ‘Expeditie Knappe Koppen’ te zijn gestapt, twee tentoonstellingen over de VOC. De kapitein neemt je mee in een reis van twintig minuten.
Zaterdag en zondag om 12:00u, 13:00u, 14:00u en 15:00u.
Duur: 20 minuten | vanaf 8 jaar

In het kort

Datum: 2 en 3 juni
Kosten: Opa en oma bieden we gratis entree in gezelschap van een kleinkind. Maximaal twee grootouders per gezin. De kinderen betalen regulier entree.