onbegeleide les voor Groep 1 t/m 5

De tentoonstelling over Professor Plons is niet alleen leuk en speels, maar ook erg leerzaam. Breng met uw kinderen een bezoek aan de thuishaven van onze sympathieke professor en zijn vrienden en laat ze ontdekken hoe alles reilt en zeilt in de haven. Kinderen maken voor het eerst kennis met allerlei verschillende soorten schepen, terwijl oudere kinderen te weten komen wat er allemaal gebeurt in de haven. Spullen die ze kennen uit hun eigen huis of slaapkamer blijken van over de hele wereld naar de haven te worden verscheept.

Feest van herkenning

Na een korte ontvangst door de gastvrouw/heer mogen de kinderen vrij spelen. Dankzij het voorleesverhaal voor smartboard waarmee je het bezoek hebt voorbereid, kennen de kinderen Professor Plons en zijn vrienden al; het bezoek aan de tentoonstelling is daarom een feest van herkenning. De kinderen spelen in hun fantasiespel de verhalen na.

Uit PABO-onderzoek blijkt dat een bezoek aan Professor Plons het meeste leereffect sorteert als de kinderen van tevoren kennis hebben gemaakt met het (digitale) lesmateriaal en de voorleesverhalen.

Bekijk hier een filmpje over de tentoonstelling Professor Plons.

Klik hier voor de plattegrond van de tentoonstelling.