Op Vaderdag opent Maritiem Museum Rotterdam feestelijk het vaarseizoen

Wegens succes voor het éérst drie keer per week afvaarten

Op zondag 16 juni, Vaderdag, opent het Maritiem Museum Rotterdam feestelijk het vaarseizoen 2019. De eerste historische vaarten gaan de Nieuwe Maas op en de Maritiem Museum Haven is volop in bedrijf. Ook presenteren striptekenaars Paul Kerrebijn en Koos Vellekoop hun nieuwste boek 'Code Goud’, over de Rotterdamse haven.

Opening vaarseizoen

Op Vaderdag wordt het vaarseizoen van de historische rondvaarten geopend met een uitgebreid programma in de Maritiem Museum Haven. Ook de fluisterboot neemt bezoekers mee op een rondvaart door het Maritiem District. Op de kade draaien de motoren op volle toeren en kunnen kinderen een ritje maken met de locomotor of hun behendigheid oefenen met de Op- en Over. De schepen in de haven zijn open voor het publiek en de vrolijke muziek van Toon Polygoon maakt de dag compleet.

Stripboek over de Rotterdamse haven

Striptekenaars Paul Kerrebijn en Koos Vellekoop, alias de Mannetjesmakers, maakten het succesvolle boek ‘Code Rood’, het alarmerende stripverhaal over de in allerijl oprukkende rode Amerikaanse rivierkreeft. Tijdens de opening van het vaarseizoen presenteren zij ‘Code Goud’. In het tweede deel van deze reeks streekgebonden stripverhalen komt de lezer meer te weten over het wel en wee in de Rotterdamse haven.

Varen met een topstuk

Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijgen de opvarenden een kijkje in de historie van de varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20' (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, over de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Vaarseizoen

Iedere zondag van 30 juni t/m 1 september zijn er historische rondvaarten vanuit de Maritiem Museum Haven. Vanaf 17 juli t/m 22 augustus zijn er ook op de woensdag en donderdag afvaarten. Tickets voor de rondvaarten zijn online te koop via maritiemmuseum.nl/tickets. Een ticket voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar kost €12,50 en voor kinderen tot 4 jaar €2,50. Wees er snel bij want de beschikbaarheid van de kaarten is beperkt.