07.06.19

Het vaarseizoen gaat weer van start

Op Vaderdag wordt het vaarseizoen van de historische rondvaarten geopend met een uitgebreid programma in de Maritiem Museum Haven. De schepen gaan de Nieuwe Maas op en aan de kade draaien de motoren op volle toeren. De kinderen kunnen een ritje maken met de locomotor of hun behendigheid oefenen met de Op- en Over. In de museumhaven zijn de schepen open voor het publiek en Stadsgraanzuiger 19 is voor de gelegenheid onder stoom gebracht. De dag wordt opgeluisterd met vrolijke muziek van Toon Polygoon en in de 'Geertruida'kan je een Vaderdagscadeau knutselen.

Stripboek over de Rotterdamse haven

Striptekenaars Paul Kerrebijn en Koos Vellekoop, alias de Mannetjesmakers, maakten het succesvolle boek ‘Code Rood’, het alarmerende stripverhaal over de in allerijl oprukkende rode Amerikaanse rivierkreeft. Tijdens de opening van het vaarseizoen presenteren zij ‘Code Goud’. In het tweede deel van deze reeks streekgebonden stripverhalen komt de lezer meer te weten over het wel en wee in de Rotterdamse haven.

De opening van het vaarseizoen is om 12:00u en het programma loopt door tot 16:00u.

Varen met een topstuk

Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijg je een kijkje in de historie van de varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20' (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, over de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Vaarseizoen

Iedere zondag van 30 juni t/m 1 september zijn er historische rondvaarten vanuit de Maritiem Museum Haven. Vanaf 17 juli t/m 22 augustus zijn er ook op de woensdag en donderdag afvaarten. Tickets voor de rondvaarten zijn online te koop via maritiemmuseum.nl/tickets. Een ticket voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar kost €12,50 en voor kinderen tot 4 jaar €2,50. Wees er snel bij want vol=vol.