15.06.20

UNIEKE KANS! PRIVÉ-TOURS AAN BOORD VAN DE DRIEMASTER OOSTERSCHELDE

Vanwege de coronacrisis ligt de Rotterdamse driemaster OOSTERSCHELDE noodgedwongen stil. Van 20 t/m 1 juli ligt het schip aan onze gastensteiger en heb je nu de unieke mogelijkheid om een privétour te krijgen door een van bemanningsleden op dit bijzondere schip.

Een varend monument

Driemastschoener OOSTERSCHELDE is een erkend Nederlands varend monument. Het schip werd in 1917 in Nederland gebouwd en was onderdeel van een vloot zeilende vrachtschepen die gebouwd werden toen de zeevracht weer in de belangstelling kwam. De belangstelling ontstond door de stijgende brandstofprijzen als gevolg van de Eerste Wereldoorlog. De meeste van deze schepen zijn vergaan maar de OOSTERSCHELDE vaart tot de dag van vandaag de wereld over. Tot 1939 was de OOSTERSCHELDE een Nederlands vrachtschip, daarna ging het schip over in Deense en Zweedse handen en voer het schip voornamelijk op de Oostzee. In 1988 kwam het schip weer terug in Nederland en werd het grondig gerestaureerd. De OOSTERSCHELDE kwam in 1992 weer in de vaart en werd de eerste Nederlandse zeilschip die wereldwijd met gasten mocht varen en voorziet daarmee in eigen onderhoud.

Ambassadeur voor Rotterdam en Nederland

De OOSTERSCHELDE wordt vaak ingezet als varend ambassadeur voor Rotterdam en Nederland. Op haar reizen bezocht ze inmiddels meer dan vijftig landen op vijf continenten en zeilde ze meerdere keren rond de wereld. Het schip zeilde in tropische streken, maar ook werden meerdere poolexpedities ondernomen naar Spitsbergen, Antarctica en South Georgia. Door het maken van vele verre reizen heeft de OOSTERSCHELDE inmiddels fans over de hele wereld. Op dit moment wordt ze klaargemaakt voor een reis naar Kaap Verdië in het najaar van 2020. 

Welkom aan boord

De OOSTERSCHELDE is van 20 t/m 1 juli te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum. De bemanning is aan het werk, maar ondertussen vertellen ze je graag meer over het schip. Het schip is uitsluitend te bezoeken met een geldig entreebewijs. Boek je ticket met starttijd online.

De OOSTERSCHELDE in Kaap Verdië