10.10.17

Herfstvakantie: ontdek het onbekende!

In de herfstvakantie, van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober, ontdek je in het Maritiem Museum onbekende werelden en verhalen! Wist je dat een reis van Europa naar Azië vroeger wel negen maanden duurde? Heb je enig idee wat er allemaal gebeurt op de bodem van de Noordzee? En wat weet je eigenlijk over de Engelse kaping die het einde betekende voor de VOC, maar niet in onze geschiedenisboekjes staat?

Ga in de herfstvakantie mee op avontuur met een levensechte VOC-kapitein. Hij lijkt zo uit de nieuwe expo ‘How we ditched the Dutch’ of familietentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ gestapt. De kapitein neemt je mee langs de exposities. De jongste bezoekers tot 8 jaar luisteren naar de verhalen van Professor Plons, die er op uit trekt naar vreemde, verre oorden. Ga je liever creatief aan de slag? Dan vind je op één van de schepen in de museumhaven een schilderworkshop (8+) plaats. Daar schilder je met onzichtbare verf, zodat je getekende verhaal ook echt onbekend blíjft.

Behalve een entreeticket voor het museum zijn er geen extra kosten verbonden aan deze activiteiten. Het Maritiem Museum is in de herfstvakantie ook op maandag geopend.

Bekijk de tijden en het volledige programma >