28.05.20

nieuwe expo 'De HAVEN' is eindelijk te zien

Bij de heropening van het Maritiem Museum is een bijzondere, nieuwe tentoonstelling te bewonderen: 'De Haven'. Tijdens de museumsluiting werd, achter de schermen, hard doorgewerkt aan deze expo. Vanaf 1 juni ga je koppie onder in het verhaal van de Rotterdamse haven!

Wie Rotterdam zegt, zegt havenstad. Waar beter dan bij het Maritiem Museum, op de plek waar de grootste zeehaven van Europa ooit begon, duik je in het verhaal van deze iconische plek? Je kunt eindeloos rondstruinen en ontdekken welke momenten de haven maakten tot een plaats waar alles groot, groter, grootst is.

Een schitterend beeld van de Rotterdamse haven

In 'De Haven' speelt onze collectie, die zes eeuwen maritieme geschiedenis beslaat, een hoofdrol. Er zijn ruim zeventig modellen van schepen, kranen en baggermolens te zien én ongeveer honderd schilderijen en foto’s. Een aantal unieke modellen is decennia lang niet te zien geweest en helemaal gerestaureerd, speciaal voor deze expo. Deze objecten geven een schitterend beeld van de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven. Hoe veranderde de uitvinding van de container daar alles? En wat was het tragische lot van de eerste Nederlandse oceaanstomer?

Ontdek meer over deze tentoonstelling >

Educatieve spellen in De Haven