08.04.19

Op zoek naar ons echte goud

De Nationale Museumweek verbindt nieuwe bezoekers aan de ‘collectie Nederland’. Alleen samen vertellen musea het héle verhaal. Daarom is de ambitie dat ‘elk kind, iedere jongere en elke bewoner van ons land, het recht heeft om jaarlijks minstens één museum in de buurt te ontdekken!'

Ons programma

TALKSHOW 'DEALEN MET DRUGS'

De wereld van drugshandel in de Rotterdamse haven is keihard, meedogenloos en zo goed als ongrijpbaar. Geld is de grote verleider en stelt havenmedewerkers, rechters, dealers en politie voor onmogelijke dilemma’s. Op donderdag 11 april om 20:00 uur is er een talkshow rondom de expo ‘Dealen met Drugs’. War on drugs-fotograaf Teun Voeten en andere drugsexperts. Koop je kaartje online.

Zeerovers en zeemeerminnenconcert

Muziekdocenten van SKVR geven op zaterdag 13 april een workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens de workshop maken ze kennis met diverse instrumenten en vormen samen een 'maritiem orkest'. Ze leren stoere zeeroverssongs en mooie zeemeerminnenliedjes spelen en zingen. Na de workshop is er een grote finale tijdens het ‘Zeerovers- en zeemeerminnenconcert’ in de entreehal van het museum. Iedereen speelt en zingt mee! Start workshop om 13:00u en om 14:30u. Delname is gratis met een geldig entreebewijs voor kinderen vanaf 6 jaar. Ouders en grootouders mogen ook meedoen.

Goudeerlijke familierondleiding

Op zondag 14 april om 14:00 en om 15:00u vindt de maandelijkse familierondleiding plaats. Deze keer wel helemaal in het teken van de Museumweek. Het zal tijdens deze rondleiding blijken of onze rondleiders wel echt ‘goudeerlijk’ zijn of dat ze nu een dan een leugentje vertellen. Jij mag raden wat waar is, en wat niet. Wie de meeste goede antwoorden heeft, wacht een leuke verrassing.