29.03.17

Ga tijdens de Nationale Museumweek op zoek naar 'ons echte goud'

Tijdens de Nationale Museumweek tonen alle musea in Nederland hun 'echte goud'. Van 3 tot en met 9 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. Je kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van de Nederlandse musea. Dichterbij dan je denkt!

Ontdek de verhalen achter onze Topstukken

Rotterdammers staan bekend als trots, maar tegelijkertijd bescheiden. Met de tentoonstelling 'Topstukken' schudden we de Rotterdamse bescheidenheid van ons af en tonen vijfentwintig topstukken uit onze eeuwenoude collectie. Elk object in de tentoonstelling heeft zijn plaats daar op geheel eigen wijze verdiend. Vanwege zijn revolutionaire rol in de scheepvaart of onze wereld in het algemeen. Omdat het een stille getuige is geweest van een belangrijk moment in de maritieme geschiedenis. Of omdat het gewoonweg uniek is.

Ons echte goud
Bezoek ook onze nieuwe familietentoonstelling 'Expeditie Knappe Koppen', een avontuurlijke reis door heden en verleden met astronaut André Kuipers en vier avonturiers uit ons VOC verleden. In de tentoonstelling ‘Offshore Experience’ zijn de nieuwste modellen van de offshore-industrie te zien. Hier ervaar je hoe de vrouwen en mannen op volle zee hun werk moeten doen. Waan je aan boord van een cruiseschip in 'Zeekastelen', ervaar de passie van woonbootbewoners in 'Wonen op water' of verdiep je in de nieuwe ontdekkingen op maritiem gebied in de tentoonstelling 'Brainwaves'. In onze Maritiem Museum Haven ontdek je aan boord van historische schepen en kranen hoe de Rotterdamse haven op deze plek begon.