11.02.18

Massa's kunst en cultuur in één nacht

In één nacht ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat kan tijdens de Museumnacht010 op zaterdag 3 maart 2018. Ruim veertig Rotterdamse musea en culturele instellingen openen tijdens een uniek feestje hun deuren van 20:00 tot 01:00 uur. Zie in een avond de mooiste tentoonstellingen, unieke collecties, te gekke projecten en bizarre performances!

back to the future bij het Maritiem Museum

Bij het Maritiem Museum is het deze nacht het jaar 2048. De 21e eeuw ligt alweer voor de helft achter ons. Tijdens deze 33e editie van de Museumnacht 010 kijken we terug op de maritieme ontwikkelingen in die halve eeuw. In het Maritiem Museum zie je de vijf belangrijkste innovaties uit die periode. Maritieme innovaties die de wereld blijvend hebben veranderd.

Er zijn een beperkt aantal Museumnacht passepartouts, dus wees snel en zorg dat je erbij bent!

Een greep uit ons programma 

Back to the future in de 'Offshore Experience'
Al onze energie komt in het jaar 2048 al jaren uit duurzame bronnen. Ga in de 'Offshore Experience' aan boord van een platform en ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialist en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee in die jaren wisten te klaren.

Back to the future met muziek uit de 00’s en 10’s
Sinds de introductie van de stimulant-infuser in 2040 zijn het ‘koude pilsje’ en ‘de ouderwetse cocktail’ volledig in de vergetelheid geraakt. Maar speciaal voor deze gelegenheid terug van weggeweest. Je kan je stimulant-infuser dus voor één keer thuis laten en vergeet ook niet te genieten van muziek van toen. Back to the 00’s en 10’s.

Back tot the future 'Robotour'
Tijdens de museumnacht neemt onze ‘Edubot’ je mee en vertelt je alle ins en outs over onze tentoonstellingen, de collectie en de verhalen over de maritieme wereld.

Back to the future ‘Robot body Art’
Het is het jaar 2048. De 21e eeuw ligt alweer voor de helft achter ons. Robots zijn al decennia onderdeel van onze samenleving en hebben inmiddels al het fysieke werk overgenomen. Menselijk uitziende humanoid robots helpen ons in de zorg, beveiliging en handhaving. Kruip voor heel even in ‘de huid’ van een humanoid robot met een bijzondere ‘robot bodypaint’

Koop nu je passe-partout! Op=op

Datum: Zaterdagavond 3 maart 20:00 - 1:00u
Kosten: € 17,50 voor een passe-partout, € 12,50 voor CJP-leden en € 7,50 voor kinderen
Museumnacht passe-partouts: Koop deze tickets online.