Kijk je mee voorbij de horizon?

Het Maritiem Museum wil de vaak nog onbekende Maritieme Wereld zichtbaarder maken.  Onze belangrijkste missie is nieuwe generaties, net als generaties voor hen, te inspireren om voorbij de horizon te kijken naar een maritieme wereld vol kansen, uitdagingen, dilemma’s en mogelijkheden.

Educatie staat bij ons hoog in het vaandel! Wij willen leerlingen bewust maken van de invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven met onze maritieme collectie. Wij laten kinderen en jongeren op een leuke en leerzame wijze kennis maken met ons  maritieme verleden, heden en toekomst. Wij leren hen voorbij de horizon te kijken en brengen cultuur- en techniekonderwijs samen. Jaarlijks bieden wij aan zo’n 11.000 leerlingen van Basis- en Voortgezet Onderwijs onderwijsprogramma’s op elk niveau. Het museum investeert in zijn toekomst en is op zoek naar inspirerende museumdocenten. Kom jij ons team versterken als:

Museumdocent (oproepbasis)


Taken en verantwoordelijkheden
Als museumdocent ben je verantwoordelijk voor het geven van museumlessen en begeleiden van activiteiten, zoals workshops. Dat doe je in het museumgebouw, maar ook in de museumhaven en op de schepen. Je bent bereid je te verdiepen in de collectie, tentoonstellingen en de onderwijsprogramma’s van het museum.

Wat neem je mee?

 • Je hebt/volgt een hbo- of wo-opleiding op het gebied van onderwijs/geschiedenis/ aardrijkskunde/techniek en/of hebt aantoonbare didactische ervaring.
 • Je bent enthousiast en hebt oprechte interesse in, en affiniteit met, kinderen van 4-12 jaar en/of jongeren van 12-18 jaar.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je bent gedreven;
 • Je staat met beide benen op grond;
 • Je bent empatisch;
 • Je bent sensitief, toegankelijk en verbindend;
 • Je bent goed in het overdragen van kennis en het vertellen van verhalen.
 • Je bent bekend met de Rotterdamse schoolpopulaties, kunt werken met diverse niveaus en staat stevig in je schoenen.
 • Je bent representatief
 • Je bent energiek, hebt een open houding, kunt makkelijk interactie met de groepen bewerkstelligen.
 • Je bent bekend met diverse didactische werkwijzen en kunt daartussen makkelijk schakelen.
 • Je bent woonachtig in omgeving Rotterdam.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende omgeving. Een marktconforme vergoeding.

Maritiem Museum in Rotterdam: jouw nieuwe werkplek?

Op een steenworp afstand van de Erasmusbrug, aan het water bij een zijhaven van de nieuwe Maas, vind je het Maritiem Museum in Rotterdam. Een prachtige werklocatie die goed bereikbaar is met de metro; het museum ligt pal naast metrostation Beurs. Kortom: een mooie plek om te werken zeker als je van Rotterdam houdt.

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Ben jij de museumdocent die wij zoeken?

Stuur dan je motivatiebrief met CV vóór 16 juni 2022 naar werkenbij@maritiemmuseum.nlDe gesprekken zullen plaatsvinden op 23 juni 2022.
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Hanneke Kempen op 010 4132680. Een pre-indienstname screening (VOG) is onderdeel van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.