het lage licht

Museumcafé Het Lage Licht, vernoemd naar onze vuurtoren, is je thuishaven voor een goede kop koffie met versgebakken appeltaart, lekkere lunch of borrel. Het terras met uitzicht op de Maritiem Museum Haven en skyline van de havenstad is open en je strandstoel staat klaar! Gooi hier je anker uit.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 - 17.00u
Zon- en feestdagen: 11.00 - 17.00u
Extra open op maandagen in schoolvakanties regio midden
Het Lage Licht is gesloten op maandagen buiten de schoolvakanties, nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag.

Lokaal en duurzaam
Onze keuken is recht door zee. Zoveel mogelijk gerechten worden gemaakt van lokale en duurzame producten. Zo drink je cappuccino van het eerlijke koffiemerk Peeze en staan er vishapjes op de kaart van Wild-catch, een bedrijf dat alleen in de Noordzee vist en zo voedselverspilling tegengaat. Het bier is van de Rotterdamse brouwerij Kaapse Brouwers en de kaas van Rotterdamsche Oude. Zelfs het brood - dat bij soepen en salades wordt geserveerd, maar ook als sandwich te bestellen is – is bijzonder. Dit is Zeeuws natuurdesembrood, dat wordt bereid met gezuiverd zeewater uit Nationaal Park Oosterschelde. Verder wordt het appelgebak dagelijks vers gemaakt in de Rotterdamse Bakkerswerkplaats. Daar werken talentvolle mensen, die in een reguliere werkomgeving niet meekomen.

Maritieme beleving

Objecten uit onze collectie hebben de ruimte in het café. Zo staat er een centrale vitrine met een scheepsmodel van maar liefst 2,5 meter. Dit is de ‘Nieuw Amsterdam’, een voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Ook achter de bar zijn modellen te bewonderen, bijvoorbeeld van een Engels lichtschip, een roeiboot, een kruidnagelschip en het prototype van een vrachtschip dat op atoomkracht zou kunnen varen.

Vuurtoren Het Lage Licht

Het Lage Licht is vernoemd naar de vuurtoren in de Maritiem Museum Haven. Deze vuurtoren stond vanaf het eind van de 19e eeuw in Hoek van Holland om daar, samen met Het Hoge Licht, schepen veilig de Rotterdamse haven in te loodsen. Het Lage Licht doofde in 1967 kreeg in de jaren negentig zijn huidige plek.