HET lage licht

Het museumcafé heeft een frisse, maritieme uitstraling en een eigentijds interieur. Centraal staat een scheepsmodel van de ‘Nieuw Amsterdam’, een voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn van maar liefst 2,5 meter. In het interieur zijn meerdere scheepsmodellen te bewonderen, bijvoorbeeld van een Engels lichtschip, een roeiboot, een kruidnagelschip en het prototype van een vrachtschip dat op atoomkracht zou kunnen varen.

Onze keuken is recht door zee

Zoveel mogelijk gerechten worden gemaakt van lokale en duurzame producten. Zo drink je cappuccino van het eerlijke koffiemerk Peeze en staan er vishapjes op de kaart van Wild-catch, een bedrijf dat alleen in de Noordzee vist en zo voedselverspilling tegengaat. Het bier is van de Rotterdamse brouwerij Kaapse Brouwers en de kaas van Rotterdamsche Oude. Zelfs het brood - dat bij soepen en salades wordt geserveerd, maar ook als sandwich te bestellen is – is bijzonder. Dit is Zeeuws natuurdesembrood, dat wordt bereid met gezuiverd zeewater uit Nationaal Park Oosterschelde. Verder wordt het gebak dagelijks vers gemaakt in de Rotterdamse Bakkerswerkplaats. 

Het museumcafé is uitermate geschikt voor:

  • Ontvangst / borrel (100 personen)
  • Sit down lunch / diner (50 personen)

Het Lage Licht is onder bepaalde voorwaarden exclusief te huren binnen en buiten openingstijden van het museum (17.00u - 23.00u), ook op op maandagen m.u.v. schoolvakanties).
Vraag ons naar de mogelijkheden.