In het Maritiem Museum is iedereen welkom maar we richten onze programmering op een brede doelgroep die goed past bij ons verhaal. Deze bestaat uit drie generaties; kinderen, hun ouders en grootouders. We bieden verwondering, ontwikkeling en plezier voor 4 tot 104 jaar, van hoog- tot laag opgeleid, van cultuurlover tot -mijder, in familie- of schoolverband, uit de havenstad, de regio en ver daarbuiten.

Aandacht voor diversiteit

We zijn een museum met een laagdrempelige programmering, betaalbare entreetarieven en bieden toegankelijkheid voor minder validen. We hebben oog voor diversiteit en de verschillen in de samenleving en willen nadrukkelijk een museum zijn waar echt iedereen zich thuis kan voelen. Dat doen we door aandacht en ruimte te hebben voor verschillende perspectieven in ons personeelsbeleid, in onze programmering, in onze verhalen en door samenwerkingen aan te gaan met partners om specifieke doelgroepen te bereiken ofwel ervaren drempels te verlagen. Uit onderzoek blijkt dat we ook daadwerkelijk een breed publiek in het museum mogen verwelkomen. Aandacht voor inclusiviteit blijft echter een onverminderd aandachtspunt.

We zijn er trots op dat we, in ons ruim 140-jarig bestaan, steeds weer nieuwe generaties museumbezoekers mogen verwelkomen en hen weten te enthousiasmeren over de maritieme wereld.