In het Maritiem Museum is iedereen welkom. Met een brede programmering richten we ons op een kerndoelgroep die goed past bij ons verhaal. Deze bestaat uit drie generaties; kinderen, hun ouders en grootouders. We bieden verwondering, ontwikkeling en plezier voor 4 tot 104 jaar, met diverse achtergronden en interesses, van kunst- tot maritieme liefhebber, in familie- of schoolverband, wonend in de havenstad, de regio en ver daarbuiten.

Aandacht voor verschillen

We zijn een museum met een laagdrempelige programmering, betaalbare entreetarieven en investeren in toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking. We hebben oog voor diversiteit en willen nadrukkelijk een museum zijn waar echt iedereen zich thuis kan voelen. Dat doen we door aandacht te hebben voor verschillende perspectieven in ons personeelsbeleid, in onze programmering en in onze verhalen. Ook werken we samen met uiteenlopende partners om specifieke doelgroepen te bereiken ofwel eventuele drempels voor een museumbezoek te verlagen. 

We zijn er trots op dat we, in ons bijna 150-jarig bestaan, steeds weer nieuwe generaties museumbezoekers mogen verwelkomen en hen weten te enthousiasmeren voor de maritieme wereld.

Wist je dat...