29.11.17

op 15 december Gratis concert

Op vrijdag 15 december om 17:00u vindt een sfeervol ‘MidwinterScheepsHoornConcert’ plaats in de Maritiem Museum Haven. ‘Midwinterhoornsblazers ‘t Slaat’ uit Beltrum (Achterhoek) zullen samen met scheepshoorns van historische schepen, uit het Maritiem District, en een koor een compositie van Christine Cornwell (Master studente Codarts Rotterdam) te horen brengen. Het concert is gratis toegankelijk en wordt ingeleid door Frits Loomeijer, algemeen directeur van het Maritiem Museum.

Kunst in het Maritiem District

Het concert wordt georganiseerd door ‘OFF BLAAK  / VRIJHAVEN’, een initiatief van kunstenaars Milou van Ham en Niek Verschoor. Met dit culturele programma willen ze het Maritiem District als kunstenaarszone onder de aandacht brengen en de mogelijkheden van dit oude havengebied vanuit het blikveld van de kunstenaar verkennen.

Het concert is geïnspireerd op de oude traditie om de ‘winter-wende’ te vieren, het moment dat de dagen weer langer worden na een lange tijd van duisternis. Deze keer is het echter een viering ter aankondiging van de ‘wende’.

Te gast

Regelmatig hebben we schepen, organisaties of tijdelijke initiatieven te gast in de Maritiem Museum Haven. Zo bieden we onze bezoekers nu en dan iets bijzonders aan buiten de reguliere programmering. Soms is het niet alleen voor onze bezoekers maar voor iedereen die woont of op dat moment verblijft in het Maritiem District. Dit concert is hier een voorbeeld van.