29.11.17

viering van de winter-wende

Op vrijdag 15 december om 17:00u vond een sfeervol ‘MidwinterScheepsHoornConcert’ plaats in de Maritiem Museum Haven. ‘Midwinterhoornsblazers ‘t Slaat’ uit Beltrum (Achterhoek) brachten samen met scheepshoorns van historische schepen, uit het Maritiem District, en een koor een compositie van Christine Cornwell (Master studente Codarts Rotterdam) ten gehore. Het concert was gratis toegankelijk en werd ingeleid door Frits Loomeijer, algemeen directeur van het Maritiem Museum. Het concert was geïnspireerd op de oude traditie om de ‘winter-wende’ te vieren, het moment dat de dagen weer langer worden na een lange tijd van duisternis. Klik hier om het filmpje te bekijken dat het Algemeen dagblad maakte van het event.

Kunst in het Maritiem District

Het concert werd georganiseerd door ‘OFF BLAAK  / VRIJHAVEN’, een initiatief van kunstenaars Milou van Ham en Niek Verschoor. Met dit culturele programma willen ze het Maritiem District als kunstenaarszone onder de aandacht brengen en de mogelijkheden van dit oude havengebied vanuit het blikveld van de kunstenaar verkennen.

Te gast

Regelmatig hebben we schepen, evenementen of tijdelijke initiatieven te gast in de Maritiem Museum Haven. Zo bieden we onze bezoekers nu en dan iets bijzonders aan, buiten de reguliere museumprogrammering. Soms is het niet alleen voor onze bezoekers maar voor iedereen die woont of op dat moment verblijft in het Maritiem District.