Meivakantie vol zeemonsters in Maritiem Museum

Na de opening van Zeemonsters eind maart staat ook de meivakantie helemaal in het teken van deze nieuwe familietentoonstelling in het Maritiem Museum Rotterdam. Bezoekers kunnen van 28 april t/m 5 mei op onderzoek door de expositie en er zijn speciale zeemonster-activiteiten, zoals workshops, een rondvaart, een familielezing en vertelvoorstelling.

In de familietentoonstelling Zeemonsters gaan bezoekers (vanaf 4 jaar) op onderzoek uit. Ze nemen het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoeten een mega-octopus, reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan? Zeemonsters is een spannende expo, waarin niets is wat het lijkt.

Monsterlijke rondvaart en workshops

Op woensdag 1 mei en donderdag 2 mei kunnen kinderen creatief aan de slag in het Maritiem Museum. Op woensdag staat een workshop stop-motion op het programma, waarbij kinderen (8+) een animatiefilm maken over wat zich allemaal afspeelt op de zeebodem. Op donderdag is er vervolgens een workshop, waarin kinderen (6+) hun hun fantasie de vrije loop laten om een eigen monster te maken. Ter inspiratie kan natuurlijk een bezoekje worden gebracht aan Zeemonsters. Liever zelf het water op, om monsters te ontdekken? Dat kan bij één van de speciale rondvaarten met fluisterboot De Waterbus. Schipper Cor vaart op 29 april, 1 mei, 4 mei en 5 mei van de Leuvehaven naar de Haringvliet, en weer terug.

Geheimzinnige voorstelling of familielezing

Op zondag 28 april kunnen bezoekers de muzikale vertelvoorstelling ‘Lampje’ (8+) bijwonen over geheimzinnige zeewezens en stoere piraten. Dit verhaal gaat over de dochter van een vuurtorenwachter en is gebaseerd op het bekroonde boek van Annet Schaap. Daarnaast is er op vrijdag 3 mei een familielezing (10+) over ‘windvinders’, bijzondere schepen die tegen de wind in kunnen zeilen. Wipke Iwersen bedacht deze onbemande creaties, waarvan inmiddels een hele vloot zelfstandig op de Stille Oceaan vaart. Bij de familielezing vertelt Wipke er alles over. De voorstelling en lezing zijn gratis bij te wonen, op vertoon van een geldig entreebewijs. Tijden en info over aanmelden zijn te vinden op www.maritiemmuseum.nl.

Van 28 april t/m 5 mei zijn er speciale meivakantie-activiteiten in het Maritiem Museum Rotterdam. Het museum is óók open op maandag 29 april, maar is gesloten op 27 april i.v.m. Koningsdag. Het volledige programma voor de meivakantie staat op www.maritiemmuseum.nl.

Resultaat van een vorige workshop stop-motion in het Maritiem Museum