26.04.22

Tijdens de meivakantie gaan de kinderen op avontuur in de Maritiem Museum Haven. Met de speurtocht in de hand leren ze van alles over onze schepen, kranen en de verstopte dieren in de haven. Er is een versie voor de lezers en een voor de niet-lezers.

Handen uit de mouwen

Elke dag zijn er verschillende activiteiten in het museum en in de haven. Er wordt touw geslagen (touw gemaakt) op de lijnbaan en onze waterbussen varen af en aan voor een rondvaart door het Maritiem District. Op 3, 4 en 5 mei kunnen de kinderen hun eigen duurzame scheepje maken van recyclet materialen bij Scrap XL, in de entreehal. In de smederij wordt iedere dag hard gewerkt om onze collectie in tip top staat te houden. Er zijn demonstraties en in de workshops mag je zelf proberen om te smeden.

Schepen te gast

In de haven hebben we ook twee gastschepen: parlevinker ‘Time is Money’ en Museumschip de Hudson. De Hudson is een hele stoere vooroorlogse zeesleper met een roemrijk verleden en de ‘Time is Money’ is een ‘varende supermarkt’. Eigenlijk zijn de parlevinkers de voorlopers van ‘Thuisbezorgd’, want de drukke binnenvaartschippers hadden nauwelijks tijd om boodschappen te doen. Er moest geld verdiend worden met het vervoer van goederen, dus moest er gevaren worden. De parlevinker bood uitkomst door langszij het schip te varen, waardoor de schippers zonder van boord te gaan hun boodschappen konden doen.

Een meivakantie vol avontuur en nieuwe ontdekkingen! Lees meer >