Wat je moet weten over je online ticket

 • Kan ik mijn e-ticket via mijn smartphone laten scannen?
  Je kunt je ticket printen, of op je smartphone of tablet laten scannen bij de entree van het museum. Controleer wel vooraf of je toestel voldoende is opgeladen. 
 • Hoe kan ik gebruik maken van de 20% korting op de APCOA parkeergarage (Hartmansstraat 35 Rotterdam) met mijn e-ticket?
  Overhandig je APCOA parkeerkaart aan de balie van het Maritiem Museum met je e-ticket. Onze medewerkers zullen je parkeerkaart coderen zodat de 20% korting bij het afrekenen in de APCOA parkeergarage automatisch verrekend wordt.
 • Hoe krijg ik de 10% korting in de Museumshop met mijn e-ticket?
  Op vertoon van het entreekaartje wat je krijgt bij onze balie, krijg je 10% korting in de Museumshop.
 • Hoef ik met het e-ticket niet langs de kassa?
  Je e-ticket wordt gescand bij de kassa. Je krijgt hiervoor een entreebewijs in de plaats, waarmee je alle tentoonstellingen en de Maritiem Museum Haven kunt bezoeken. Vaak is je entreebewijs nodig voor het spelen van spellen of de introduktiefilm in de vuurtoren te starten.
 • Hoef ik met het rondvaart e-ticket niet langs de kassa?
  Je rondvaart e-ticket wordt gescand bij de kassa. Je krijgt hiervoor een entreebewijs in de plaats, waarmee je aan boord van het schip kunt waarmee je gaat varen. 
 • Is er voor bezoekers met een e-ticket een fast lane?
  Er is geen fast lane kassa. Maar houders van e-tickets en kaarten zoals museumkaart of Rotterdampas zorgt er wel voor dat de doorstroming aan de kassa sneller gaat. 
 • Ik ben mijn e-ticket kwijtgeraakt. Wat nu?
  Wij krijgen een kopie van alle verkochte e-tickets. Vraag hiernaar bij de balie of neem vooraf contact met ons op tel: 010-4132680. 
 • Ik ben met meer dan 14 personen. Kan ik dan ook mijn tickets online bestellen?
  Voor groepen vanaf 15 personen hanteren wij scherpe tarieven. Een reservering is hiervoor noodzakelijk (max. 24 uur van tevoren). Onze medewerkers helpen je graag verder. Bel 010-402 92 64 of mail ons 
 • Hoe lang is mijn e-ticket geldig?
  Je e-ticket is maximaal 6 maanden geldig na de dag van aankoop. Het rondvaart e-ticket is alleen geldig om de dag en het tijdstip dat vermeld staat op je e-ticket. 
 • Is het nodig met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Rotterdampas, CJP pas, ICOM card, lidmaatschapspas van de Vereniging Rembrandt of Nedlloyd Pensioen ook een e-ticket te kopen?
  Nee, met dergelijke kortingskaarten hoef je geen e-ticket tegen volledig tarief aan te schaffen. Je kunt je kaart of pas bij onze kassa laten scannen voor de ontvangst van een geldig entreebewijs en ontvangt de korting of gratis entree, afhankelijk van je kaart, terplekke. Zie onze entreeprijzen voor de tarieven per kaarttype.
 • Kan ik met m'n Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Rotterdampas, Studentenkaart, CJP pas, ICOM card, lidmaatschapspas van de Vereniging Rembrandt of Nedlloyd Pensioen gratis of met korting mee met de historische rondvaarten?
  Nee, deze kortingspassen hebben uitsluitend betrekking op museumentree. Voor de historische rondvaarten dien je een apart e-ticket te kopen.
 • Ik heb e-tickets gekocht maar wil deze aankoop annuleren, kan dat? 
  We restitueren geen e-tickets. Wel hebben we de geldigheid extra lang voor je gemaakt. Je kunt ze tot 6 maanden na je aankoop gebruiken, of bijvoorbeeld cadeau doen als je zelf afziet van een museumbezoek. Restitutie van rondvaart e-tickets gebeurt alleen bij zware regen of storm.