Maritiem Museum presenteert sfeervol ‘Winter aan de Kade’ 

Dit evenement is geannuleerd vanwege de aangescherpte corona-maatregelen van de overheid. Lees meer >

Het Maritiem Museum Rotterdam staat van 26 december t/m 9 januari in het teken van een verwarmend programma: ‘Winter aan de Kade’. Bezoekers genieten van chocolademelk en glühwein of nemen een kijkje bij smederij-demonstraties met een winters tintje. Kinderen roosteren marshmallows of doen mee aan creatieve museumactiviteiten.

Tijdens ‘Winter aan de Kade’ is de sfeer in het Maritiem Museum op z’n best, zeker ook in de museumhaven. Daar fonkelen tientallen lichtjes en een ijsbeer houdt de wacht in ijssalon/koffiebar Loeve, waar bezoekers in de kerstvakantie kunnen genieten van overheerlijke wafels, terwijl buiten de vuurkorven branden. Gedurende dit winterprogramma is het Maritiem Museum ook op maandag geopend. Tickets zijn te boeken via maritiemmuseum.nl.

Maritieme ambachten met een winters tintje

Bij Winter aan de Kade maken kinderen dagelijks kennis met maritieme ambachten. Ze kunnen een demonstratie touwslaan bijwonen of steken hun handen uit de mouwen bij de workshops van SCRAPXL, waar wordt geknutseld met gerecyclede materialen. Een bezoekje aan de smederij in het nieuwe Leuvepaviljoen mag natuurlijk niet ontbreken. Sinds schepen van staal worden gemaakt, zijn smeden onmisbaar. In de museumhaven geldt dat nog steeds: zij maken de onderdelen voor de varende collectie. Als het water bevriest, pookt de smid het vuur op voor een speciaal kunststukje: dan komen er ambachtelijk gemaakte schaatsen uit het paviljoen!

Glühwein of marshmallows 

Bij museumcafé Het Lage Licht is het in de kerstvakantie goed toeven. Gasten kunnen zich tegoed doen aan winterse specialiteiten of opwarmen met een mok chocolademelk of glühwein. Voor kinderen zijn er marshmallows om te roosteren boven het vuur. Het terras van Het Lage Licht is deels overdekt, zodat iedereen er warmpjes bijzit.

Ontdek de tentoonstellingen

De uiteenlopende tentoonstellingen in het Maritiem Museum zijn in de kerstvakantie ook een bezoekje waard. Bezoekers ontdekken zes eeuwen maritieme schilderkunst in ‘Maritieme Meesterwerken’, een expo in samenwerking met Boijmans Van Beuningen, of de werelden van zes waterwezens in familietentoonstelling ‘Zeemonsters’. Of ze wanen zich op een platform midden op zee in de ‘Offshore Experience’. Er zijn diverse maatregelen genomen om het museumbezoek prettig en veilig te laten verlopen. Dat is goed mogelijk in het ruim opgezette museum en de museumhaven.  

‘Winter aan de Kade’ vindt plaats in en om het Maritiem Museum Rotterdam, van zondag 26 december t/m zondag 9 januari. Het museum is in deze periode ook op maandag geopend. Voor het meest actuele programma én tickets: maritiemmuseum.nl

Sfeervolle museumhaven - foto: Theo de Man