Maritiem Museum opent 1 juni mét extra veiligheidsmaatregelen

 

Unieke nieuwe expositie 'De Haven' voor het eerst te bezoeken

Maandag 1 juni om 12 uur precies opent het Maritiem Museum Rotterdam z'n deuren weer voor bezoekers. Het museum was elf weken gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, maar is nu weer te bezoeken. Het museum heeft er alles aan gedaan om een veilig en prettig bezoek mogelijk te maken en heeft diverse veiligheidsmaatregelen getroffen. De tentoonstelling 'De Haven', die eigenlijk midden april zou openen, is nu voor het eerst te bezichtigen. Tickets zijn nu te boeken op www.maritiemmuseum.nl/tickets.

Prettig en veilig museumbezoek

Het museum heeft er alles aan gedaan om bezoek prettig en veilig te laten verlopen. Dat is goed mogelijk in het ruim opgezette museum en de museumhaven. Er zijn diverse veiligheidsmaatregelen getroffen en er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten, zodat bezoekers over de gehele dag verspreid worden en wachtrijen worden voorkomen. Tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar op www.maritiemmuseum.nl/tickets. Het kiezen van bezoekdatum en starttijd is noodzakelijk, óók als je een kortingspas hebt. Museumcafé 'Het Lage Licht', dat begin dit jaar zijn deuren opende, ontvangt vanaf 1 juni weer gasten en bij goed weer is het terras met uitzicht op de museumhaven open.

"We zijn bijzonder verheugd dat we weer bezoekers kunnen verwelkomen. We hebben diverse maatregelen getroffen om onze bezoekers een veilige en plezierige museumervaring te bieden. In de afgelopen weken hebben we veel onderhoudsklussen gedaan, een nieuwe steiger aangelegd en de spectaculaire nieuwe tentoonstelling 'De Haven' gebouwd. We kunnen niet wachten dit te delen met bezoekers." 
Bert Boer, algemeen directeur Maritiem Museum

Nieuwe expo 'De Haven' geeft uniek kijkje in depot

De nieuwe tentoonstelling 'De Haven' is nu voor het eerst te bezichtigen. Wie Rotterdam zegt, zegt havenstad. En waar beter dan in het Maritiem Museum, op de plek waar de grootste zeehaven van Europa ooit begon, ontdek je het verhaal van deze iconische plek? Unieke scheepsmodellen, die decennia lang niet te zien zijn geweest, zijn gerestaureerd en worden speciaal voor deze expo uit het depot gehaald. Ook stelt het museum de oudste foto uit haar archief tentoon. In 'De Haven' is een hoofdrol weggelegd voor een spectaculaire hoeveelheid objecten uit de collectie van het Maritiem Museum.

Deze zomer dagelijks activiteiten in de Maritiem Museum Haven

Deze zomer zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in de museumhaven. De historische schepen en kranen zijn te bezichtigen aan de vernieuwde steiger, de scheepsmotor draait en er zijn demonstraties op- en overslag van lading en touwslaan. Kinderen kunnen een gratis speurtocht doen of gaan als echte ketelbinkies aan de slag met een stoere zeemanstattoeage als beloning. Kijk op www.maritiemmuseum.nl voor meer informatie.