16.04.19

Zeemonsters gespot

Op 31 maart opende de nieuwe tentoonstelling Zeemonsters in het Maritiem Museum, een expo vol intrigerende verhalen over monsterlijke waterwezens. Zeemonsters uit oude verhalen, maar zeker ook van nu! Want wie denkt dat zeemonsters alleen lang geleden werden ‘gespot’ heeft het mis. Nog heel recent meldde Italiaanse media de vondst van een enorme potvis op de kust van Sardinië, en enkele maanden terug stonden de media vol van een bizar zeemonster dat op het Russische schiereiland Kamtsjatka was aangespoeld Ook de collectie van het museum herbergt nog veel meer zeemonsters, dan de tentoonstelling laat zien. Zo sieren vreemde fonteinvissen en walvissen de bladzijden in oude boeken, en lezen we in het dagboek van N.P. van den Berg uit 1855 over een bolvormig zeemonster. Wat heeft hij eigenlijk gezien? Conservator Irene Jacobs vertelt op vrijdag 19 april om 15:00u over moderne én oude zeemonsters. Wie durft te komen luisteren?

De lezing is gratis toegankelijk met een geldig entreebewijs. Aaanmelden via: ikduikinhetnieuws@maritiemmuseum.nl