08.05.17

Maritiem Museum App is gelanceerd

De Maritiem Museum App is live! De app die afgelopen week werd gelanceerd, biedt méér voor museumbezoekers vanaf 8 jaar. Het begeleidt bezoekers van het Maritiem Museum bij hun bezoek en geeft extra informatie, beleving, films, animaties en digitale souvenirs om dit bezoek onvergetelijk te maken. Er zijn twee tours om te ontdekken: een rondleiding door de haven en een audiotour door het gebouw. De Maritiem Museum App is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store.

Gratis tour door museumhaven

Door een plattegrond met GPS-locatie vinden bezoekers hun route op de kade en steigers van de museumhaven. Daar staan ook ‘luisterbuizen’ op de route, om audio af te spelen, en ‘tijdkijkers’, die de museumhaven - door film en animatie - naar vroegere tijden transformeren. Er kunnen QR-codes gescand worden om de verhalen van de museumschepen en –kranen te ontdekken. Allemaal met uitzicht op het Maritiem District, de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon.

Audiotour van medewerkers

Verder bevat de app een audiotour. Het Maritiem Museum beheert een maritieme collectie, die behoort tot de wereldtop. In deze tour vertellen medewerkers persoonlijke verhalen over objecten uit het museum. Van de papierrestaurator tot een vrijwilliger, van een marketeer tot de algemeen directeur.

Lees meer over deze app >