31.07.20

We gooien de trossen los!

Ondanks dat vele evenementen in deze tijd zijn afgelast, gaat het Maritiem Festival van het Maritiem Museum Rotterdam door met een speciale anderhalve-meter-editie. Van vrijdag 4 t/m zondag 6 september zal het tallship de ‘Morgenster’ de haven sieren met, door kinderen beschilderde, zeilen. Je bent welkom aan boord!

Sail a future

De ‘Morgenster’ draagt ‘zeilen van hoop’ die eerder in de zomer door Rotterdamse kinderen beschilderd zijn als een maritieme boodschap van hoop en liefde aan de kwetsbaren in de samenleving. Het schilderen van deze zeilen is een project waarbij het Maritiem Museum, samen met kunstenares Hetty van der Linden (initiatiefneemster), Opzoomer Mee, de Eendracht, Aafje en Humanitas in het voortraject oud en jong, verhalen en schilderen, samen hebben gebracht in het project ‘Sail a future’. Tijdens het festival gaat het project door en kunnen bezoekers ook zeilen beschilderen met een boodschap voor de toekomst.

Je bent welkom aan boord van de ‘Morgenster’. Aan boord van een tallship stappen is een belevenis op zich. Hoe zal het er aan boord toegaan tijdens stormen met metershoge golven? De Morgenster organiseert regelmatig zeilreizen voor jongeren. Tijdens de reis denken ze na over hoe we plastic vrije oceanen kunnen realiseren in de nabije toekomst. Ook de Plastic Whale zal aanwezig zijn met hun, van opgeviste plastic gemaakte, sloepen.

Wat is de oplossing voor de plastic soep?

Op vrijdag 4 september vindt er een youtube webinar en een talkshow plaats aan boord van het schip. Wat is de oplossing voor de plastic soep? Met een positieve insteek zullen organisaties zoals The Ocean Clean up, de Rotterdamse Clear Rivers en Waste Shark, de plastic soup surfer Merijn Tinga en de Rotterdamse tak van Plastic Whale vertellen wat zij doen om een deel van het probleem op te lossen. Het webinar wordt live gestreamed op ons YouTubekanaal van 11:00-12:00u en de talkshow wordt om 20:00u uitgezonden op Open Rotterdam TV

Optredens

Zoals bij een festival hoort zijn er natuurlijk ook optredens. Zaterdag komt Be Flat van het Circusstad Festival met een spectaculaire mix van circus en freerunning en zondag is er in samenwerking met Operadagen Rotterdam de opera 'Undine' over een aan plastic verslaafde zeemeermin. 

Compleet dagje uit

Maak je museumuitje compleet met een bezoek aan onze tentoonstellingen. Natuurlijk zijn ook de eigen schepen in de Maritiem Museum Haven te bezoeken en kun je genieten van een  hapje en een drankje op het terras van ons nieuwe museumcafé ‘Het Lage Licht’.

Bekijk het volledige programma >

Verzeker je van tickets en boek online >