20.08.19

Maritiem festival 

Zaterdag 7 en zondag 8 september zijn wij gratis toegankelijk!

 

Twee weekenden lang bijzondere schepen te gast in de Maritiem Museum Haven

Op 31 augustus en 1, 7, 8 september organiseert het Maritiem Museum Rotterdam het Maritiem Festival. Twee weekenden lang zijn alle historische schepen in de haven toegankelijk, er zijn bijzondere gastschepen, techniekworkshops, kinderactiviteiten, rondvaarten en op zondag is er muziek.

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september

Het eerste weekend kan het publiek zelf aan de slag. Je kan bijvoorbeeld zelf energie opwekken in het 'Duurzaam Jacht Ya’, het eerste jacht dat volledig fossielvrij de wereld rondzeilde of je kan aan boord van de Kamper Kogge, een replica van het eerste zeevaardige schip uit de middeleeuwen. De kinderen kunnen een eigen solarboot ontwerpen, modelboot varen of proefjes doen bij de gekke professor van Mad Science. Je kan mee op een rondvaart op de Nieuwe Maas of met de fluisterboot stilletjes door de binnenhavens van het Maritiem District. Bekijk hier het hele programma.

Instasail door het Maritiem District

Voor fotografieliefhebbers en instagrammers organiseert het Maritiem Museum, op zondag 1 september om 11:00 uur ook een “instasail” waarbij fotograaf Theo de Man alle hotspots vanaf het water laat zien tijdens een rondvaart door het Maritiem District.

Zaterdag 7 en zondag 8 september

Het tweede weekend ligt de haven barstensvol met nog eens twintig gastschepen: sleepboten en vele klassieke jachten. Behalve het al genoemde 'Duurzaam Jacht Ya’ is er het tallship de ‘Morgenster’, een tweemaster met imposante afmetingen en met maar liefst 17 zeilen. Het schip wordt tegenwoordig gebruikt voor groepsreizen. Dit  weekend valt samen met de Wereldhavendagen en daarom is dan de toegang gratis. Bekijk hier het hele programma.

Tijden

Eerste weekend, op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september van 11:00-17:00 uur. Bekijk hier het volledige programma. Het tweede weekend, op zaterdag 7 en zondag 8 september, gaat het programma al om 10:00 van start en sluit het museum om 17:00 uur. Het museum is dan gratis toegankelijk. Het volledige programma vind je hier.

Vaarten

Tickets voor de rondvaarten op 1 september zijn online te koop via www.maritiemmuseum.nl/tickets. Kosten €12,50 per persoon vanaf 4 jaar en kinderen t/m 3 jaar €2,50. Kaarten voor de fluisterboot koopt men aan boord. Een rondvaart kost €5,- per persoon vanaf 4 jaar en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Deelnemers van de gratis instasailtour kunnen zich aanmelden via secretariaat@maritiemmuseum.nl. De kaartverkoop voor de excursies tijdens de Wereldhavendagen gaan op 26 augustus van start. Kaarten zijn online te koop via www.wereldhavendagen.nl