11.05.21

Volg de restauratie van onze iconische graanzuiger!

Het Maritiem Museum restaureert een waar havenicoon: de Stadsgraanzuiger 19. Dit is een grote klus, waarmee de elevator wordt teruggebracht in de staat die hij verdient. Op de restauratie-pagina volg je de laatste ontwikkelingen van dit omvangrijke project, zoals de indrukwekkende reis van Rotterdam naar Friesland.

De Stadsgraanzuiger 19 is de laatste werkende graanelevator ter wereld. Het is een prachtig voorbeeld van innovatie in de maritieme sector, dat een belangrijk verhaal vertelt over de ontwikkeling van de moderne haven en onze worsteling met technologische vooruitgang.

Livestream: Op weg naar Friesland

Op woensdag 12 mei vertrekt de Stadsgraanzuiger 19 vanuit de Maritiem Museum Haven, om vrijdag aan te komen bij werf Talsma in Franeker.

De reis van de graanzuiger is hier live te volgen >

Graanelevator in Maritiem Museum Haven - foto: Theo de Man