23.01.20

We werken regelmatig samen met (nieuwe) Rotterdamse culturele makers en organisaties. Wij bieden hen een podium, zij brengen een nieuw museumpubliek met zich mee en bieden een bijzondere beleving voor onze museumbezoekers. Denk aan Sinfonia Maritiem Concert, de City Swim, Hofplein Theater, SKVR of North Sea Round Town, maar ook aan jong nieuw talent.

Deze week te gast in de museumhaven: Lightforms

Lightforms is een nieuw festival voor lichtkunst in Rotterdam met live-optredens en licht- en geluidskunstwerken door nationale en internationale gerenommeerde kunstenaars. Lightforms is een nieuwe benadering voor het Rotterdamse platform Klankvorm om projecten te presenteren op het snijvlak van lichtinterventie en audiovisuele kunst in de openbare ruimte. Het project bestaat uit performances en een (voornamelijk buiten) licht- en geluidskunsttentoonstelling. Op V2_ gaat de nieuwe grootschalige kinetische video-installatie SVNSCRNS geproduceerd door Klankvorm in première. Alle gepresenteerde werken draaien om optische fenomenen, kinetische objecten en locatiespecifieke installaties die nieuw licht werpen op de deelnemende locaties van het project.