Lezing 16 feb: Maritieme dienstverlening

De ogen, oren en handen van de haven

Maritieme dienstverleners over de kracht van samenwerken en innovatie. Op donderdag 16 februari organiseert het Maritiem Museum Rotterdam om 20.00 uur een lezing over Maritieme Dienstverlening in de Rotterdamse haven. In de haven, waar jaarlijks 465 miljoen ton aan goederen wordt overgeslagen, is veiligheid, efficiëntie en snelheid essentieel en de maritieme dienstverlener onmisbaar. Vier ervaringsdeskundigen nemen het publiek tijdens de lezing mee in een wereld waarin duizenden stille krachten zorgen voor een geruisloos proces in een industrie die nooit slaapt.

Drie dienstverleners aan het woord
Op 16 februari komen, in het Maritiem Museum Rotterdam, drie maritieme dienstverleners aan het woord. Pieter Bloemendaal van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC); cargadoors zorgen ervoor dat de lading van de schepen zonder problemen of wachttijden gelost of geladen kunnen worden. Elco Oskam en Tjitte de Groot van de Regionale Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond vertellen over hoe loodsen de zeeschepen begeleiden bij aankomst en vertrek uit de haven. De laatste spreker is Erik de Neef, Havenman van het jaar 2016 en voorzitter en roeier van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KVRE). Roeiers hebben als taak de schepen veilig vast te leggen of los te maken bij de juiste kade. Alle sprekers reflecteren op veranderingen door de jaren heen, bespreken de samenwerking tussen de verschillende dienstverleners en schetsen het belang van innovaties in deze maritieme branche.
 
Aanmelden
De lezing ‘Maritieme Dienstverlening’ vindt plaats op 16 februari om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en kost €11,50 per persoon incl. 2 consumpties. Aanmelden kan via rsvp@maritiemmuseum.nl of 010-413 26 80.Vrienden, Business Club Partners en Sponsors hebben gratis toegang. Wie zich op de avond zelf aanmeldt als vriend voor €47.50 per jaar, krijgt gratis toegang tot de lezing en wordt in 2017 getrakteerd op exclusieve vriendenvoordeel.