20.10.16

Er zijn schepen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. De Halve Maen is daar één van. Het VOC-schip dankt zijn bekendheid aan de ontdekkingsreis die de Engelse kapitein Henry Hudson er in 1609 mee ondernam naar de Oostkust van Noord-Amerika. Deze reis gaf de aanzet tot de stichting van de kolonie Nieuw-Nederland en de nederzetting Nieuw-Amsterdam, het huidige New York. Van 28 tot en met 30 oktober is de de moderne replica van de Halve Maen te gast in de Maritiem Museum Haven. Stap aan boord en neem deel aan de gratis rondleiding. 

Tijdens de lezing op zondag 30 oktober in het Maritiem Museum als slotevenement van ‘Halve Maen on Tour’ kijkt oud-Premier Jan-Peter Balkenende samen met TV-presentator en historicus Hans Goedkoop vooruit terug op zijn beroemde/beruchte uitspraak uit 2006 en geeft zijn visie op de VOC mentaliteit toen, nu en straks: Laten we blij zijn met elkaar. Laten we zeggen: 'Nederland kan het weer!', die VOC-mentaliteit. Over grenzen heen kijken! Dynamiek! Toch?”

Welkom aan boord

Gastensteiger Maritiem Museum Haven 
Data: 28 (13.00 - 16.00), 29 (12.00 - 16.00) en 30 oktober (12.00 - 16.00u)
Kosten: Gratis entree en rondleiding op vertoon van een entreebewijs van het museum
Meer info: www.halvemaenhoorn.nl , info@halvemaenhoorn.nl 

Lezing
Data: Zondag 30 oktober, om 16.00-18.00
Locatie: Maritiem Museum Rotterdam. Voorafgaand aan de lezing kunt u De Halve Maen bezichtigen aan de gastensteiger  houdt bij die bezichtiging wel rekening met een lange wachttijd i.v.m. grote belangstelling.
Kosten: kaarten voor de lezing á € 10,00 zijn te koop via http://www.wfm.nl/balkenende