Wandeling voor groep 7 en 8

Havenstad Rotterdam veranderde in de loop der eeuwen van een slaperig vissersstadje in de meest dynamische haven van Europa. De leerlingen beleven tijdens deze 2,9 kilometer korte wandeling zowel de haven- als de wereldstad aan de hand van hun eigen smartphone. Met historische foto's en filmpjes vergelijken ze toen met nu. Educatieve quizvragen bieden diepgang. Ze passeren (al dan niet virtueel) het gebombardeerde Waterkwartier, hebben spectaculair zicht op de Erasmusbrug en de historische Veerhaven en wandelen langs de Maas. Een kennismaking met grootstedelijk vertier in de hippe Witte de Withstraat maken de wandeling compleet.

Wisselprogramma  

Je  begeleidt het Rondje Rotterdam zelf. De leerlingen lopen de route aan de hand van hun eigen smartphone, terwijl de begeleiders een blad met extra achtergrondinformatie kunnen gebruiken. Wanneer u met meerdere groepen tegelijk komt, is een dit een prima wisselprogramma. Terwijl de ene klas binnen aan de slag gaat met een museumles, ondergaat de andere klas buiten de Rotterdamse haven en vice versa.

Rondje Rotterdam hoeft niet per se voorbereid te worden, maar het is wel noodzakelijk om de leerlingen al op school of thuis de app (izi.TRAVEL) te laten downloaden. De leerlingen kunnen dan elk moment buiten aan de slag. Meer info lees je in de handleiding voor de leerkracht.