Pakjesboot 12 te gast in museumhaven

Van 12 november tot en met 5 december is het Maritiem Museum Rotterdam de thuishaven van Sinterklaas. Het is groot feest in de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons, maar er is een groot probleem waar de kinderen goed bij kunnen helpen. Ook is de échte Pakjesboot 12 te gast in de Maritiem Museum Haven (30-11 t/m 4-12), kunnen kinderen deelnemen aan de marsepein workshop, wordt er voorgelezen en mogen leden van Professor Plons' Spetterclub gratis hun schoentje zetten.

Wie redt pakjesavond?
In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Nu de Sint in het land is, klinkt er 'Zie ginds komt de stoomboot' van de kades en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. De Sint heeft echter een groot probleem: de inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die zich in een van de containers in de haven bevinden. Maar welke? Kinderen mogen zich verkleden als Piet en de Sint uit de brand helpen.

Sint van marsepein
Op de zondagen 27 november en 4 december tussen 12.00 en 16.00 uur maken kinderen van marsepein een Sint, Professor Plons of iets anders leuks. Onder begeleiding maken ze een lekkere traktatie die ze mee naar huis mogen nemen.

Schoen zetten voor Spetters
Kinderen kunnen in het museum of op de website van het museum gratis lid worden van Professor Plons’ Spetterclub. Ze ontvangen dan regelmatig digitale flessenpost, een vriendenboekje en een clubpas waarmee ze leuke voordelen hebben. Van 12 november tot en met 3 december mogen Spetters hun schoen zetten in de haven van Professor Plons. Sint en Piet vullen de schoentjes met een cadeautje. En ze krijgen 20% korting op een bezoek aan de pakjesboot. 

Pakjesboot 12
Bezoekers kunnen hun bezoek van 30 november tot en met 4 december combineren met een rondleiding over de échte Pakjesboot 12 (bekend van de aankomst van Sinterklaas op TV). Op de pakjesboot, die te gast is in de Maritiem Museum Haven, kunnen kinderen ontdekken waar Sinterklaas slaapt en waar de Pieten cadeautjes inpakken en pepernoten bakken. In zijn werkkamer lopen ze Sint zelf tegen het lijf! Reserveer vooraf op pakjesboot.nl voor de rondleiding, vol=vol! Op vertoon van een bevestigingsmail van de pakjesboot krijgen de kinderen bovendien 50% korting op hun bezoek aan het Maritiem Museum t/m 31 december 2016. 

Voorlezen
Kinderen kunnen op 30 november en 3 en 4 december neerstrijken om te luisteren naar het avontuur waarin Professor Plons Sinterklaas helpt. 

Museumcafé arrangement
Van 30-11 t/m 4-12 is de Pakjesboot te gast in onze museumhaven. Speciaal hiervoor heeft museumcafé Lloyds twee leuke winterse aanbiedingen bij restaurant Lloyd: warme chocomel met speculaas € 1,50 of een patatje met voor € 2,-