16.09.19

Kick-off ontwerpwedstrijd met Van Oord

Bijna 600 middelbare scholieren van tien technasia bezoeken het Maritiem Museum voor de kick-off van een unieke ontwerpwedstrijd. In samenwerking met onze partner Van Oord organiseren we de wedstrijd ‘Energiewinning aan de kust / De kracht van water'. Dit is een zoektocht naar het meest innovatieve ontwerp om de waterkracht van de zee aan de Nederlandse kust om te zetten in duurzame energie.

De leerlingen bezoeken eerst de ‘Offshore Experience’, waar ze worden uitgedaagd om energie aan land te brengen. Op school gaan ze vervolgens aan de slag om hun idee vorm te geven. Het winnende team zal vanaf het voorjaar, als pitch, met een video in de Offshore Experience te zien zijn.

Wij investeren in techniekonderwijs

We willen scholieren en studenten niet alleen kennis laten maken met onze Nederlandse maritieme geschiedenis, maar hen vooral ook enthousiast maken voor een technische studie en een baan in de maritieme sector. In nauwe samenwerking met het onderwijs en Verolme Trust investeren we in interactieve lesprogramma’s over techniek, innovatie, en scheepsbouw voor groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, VMBO en Technasia. Leerlingen bezoeken de tentoonstellingen waarbij techniek centraal staat in het museum en volgen een techniekworkshop of -les in de smederij of het technieklokaal in de museumhaven. Aansluitend bezoeken de leerlingen een maritiem bedrijf in de Rotterdamse haven waar ze een uniek kijkje krijgen in de high tech maritieme wereld van vandaag en de innovaties van morgen.

Ontdek ons techniekonderwijs

Onderwijsprogramma Offshore Experience >
Onderwijsprogramma Offshore Experience in combinatie met een techniekworkshop >

Onderwijsprogramma Offshore Experience in combniatie met een bedrijfsstage van JINC >