12.12.16

Bereid je met je hele familie mentaal én fysiek voor op een bezoek aan de Offshore Experience, een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Verlicht de dansvloer met de energie die je met je dans-moves opwekt, verstuur een kerstgroet naar een medewerker offshore en luister naar muziek van Mr Funkel. Kinderen experimenteren met energie onder leiding van de gekke wetenschapper van Mad Science, bouwen een systeem van pijpleidingen door het museum en ontwerpen hun eigen windmolen. En wie heeft genoeg energie om de kerstverlichting aan te fietsen?

24 dec t/m 8 jan

10:00 – 17:00u 
Dans de dansvloer aan 
Show je beste moves op de energieopwekkende dansvloer van Energy Floors, en dans zo zelf de lichten aan! En hoe lang moet je bewegen om een auto te laten rijden?

10:00 – 17:00u 
De kerstlichtjes aanfietsen
De lampjes in de boom gaan niet zomaar aan, daar is behoorlijk veel energie voor nodig. Probeer het zelf eens op de fiets en trap genoeg energie bij elkaar om de lichtjes in de boom te laten branden.

10:00 – 17:00u 
Onderzeese olie en gas 
Wist je dat ze op honderden meters onder het zeeoppervlak ook olie en gas kunnen vervoeren? Dat doen ze via pijpleidingen. Test of het jou ook lukt en leg zelf een route aan.

10:00 – 17:00u 
Loungen in een reddingsvlot 
Kom lekker ontspannen in een écht reddingsvlot. Zie jij jezelf al ronddobberen op open zee, op zoek naar jouw redder in nood? 

12:00 – 16:00u 
Laat een nieuwsjaarswens achter voor de medewerkers offshore
Verstuur je persoonlijke nieuwsjaarswens voor mensen die deze vakantieperiode op een boorplatform in zee werken. Knutsel en schrijf mee, wij regelen een postbode!

27 dec & 3 jan

12:00 – 16:00u 
Muziek van Meneer Funkel 
Meneer Funkel draait lekker ouderwetse vinylplaten, van oude jazz tot rhythm en nog veel meer uit de jaren ’30 t/m ‘60. Dat wordt swingen, op onze energie-opwekkende dansvloer!

28 dec & 4 jan

14:00 – 16:00u 
Proefjes voor knappe koppen 
Droogijs, hoe werkt dat? Hoe reageert olie met water? En hoe kan je met een vortex energie zien verplaatsen? Bij verschillende funstations kun je zelf, samen met de verstrooide professors van Mad Science, allerlei proefjes uitvoeren.

30 dec & 6 jan

12:00 – 16:00u 
Windmolens knutselen 
Wist jij dat je met de wind ook energie kan opwekken? Mooi, want daar hebben we in Nederland genoeg van! Knutsel samen met SCRAP XL zelf een windmolen en test hem in de haven meteen even uit.

Alle activiteiten zijn gratis, excl. entreekosten.