10.12.18

ga mee Op ontdekkingsreis 

Ga deze kerstvakantie, van 22 december t/m 6 januari, op ontdekkingsreis in het Maritiem Museum! Er zijn verschillende themaworkshops en iedere dag kun je mee met een familierondleiding die wordt gegeven door een heuse robot.

Met een robot op avontuur

Iedere dag is er om 14.00 uur een familierondleiding onder leiding van onze slimme robot. In deze tour ontdek je welke eigenschappen je moet bezitten om een ontdekkingsreiziger te worden bij 'Expeditie Knappe Koppen'. Maar je kan de wereld ook op een andere manier ontdekken: bijvoorbeeld vanuit een dekstoel aan boord van een cruiseschip bij 'Zeekastelen'. De rondleiding duurt ongeveer 40 minuten.

Tekenen als een ontdekkingsreiziger

Bij een workshop op 27 december en 4 januari leren kinderen een landkaart tekenen. In de tijd van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) bestond het fototoestel nog niet. Wie op reis een nieuwe plant, een onbekend dier of iets anders ontdekte, moest het dus heel precies natekenen. Ook zee- en landkaarten werden met de hand getekend. De cartografen tekenden wat ze zagen, maar gebruikten ook hun fantasie. Welke vorm krijgt het land? Zijn er vulkanen of bijzondere dieren?

Welke wereld ontdek jij?

Op 28 december, 2 en 3 januari maken kinderen, bij een andere workshop, hun eigen verrekijker of fototoestel. Dat zijn belangrijke instrumenten voor moderne ontdekkingsreizigers. Met hun verrekijker of fototoestel kunnen de kinderen op ontdekkingstocht gaan door het museum en de museumhaven.

De workhops en dagelijkse rondleidingen door onze robot zijn gratis, op vertoon van een geldig entreebewijs.

Bekijk het volledige programma >

Expeditie Knappe Koppen