‘Offshore Experience’ de populairste expo van het Maritiem Museum Rotterdam


In de kerstvakantie op zoek naar nieuwe bronnen van energie?

De tentoonstelling ‘Offshore Experience’ (8+) staat pas één jaar en is een van de populairste tentoonstellingen ooit van het Maritiem Museum. Op het olieplatform gaan de bezoekers zelf aan de slag. Echt een belevenis voor jong en oud. En natuurlijk is er deze vakantie meer te doen: zelf energie opwekken in de ‘Energie Installatie’ en drie ‘te gekke’ shows van de professor van Mad Science bezoeken.

Ga in de ‘Offshore Experience’ op zoek naar energie op zee
In de 'Offshore Experience' (8+) gaan de bezoekers mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Aan boord van het platform ervaren ze zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. Ze zakken af naar de zeebodem, want ook daar zijn de medewerkers van het platform aan het werk. Het avontuur eindigt in de toekomst waar de bezoekers kunnen stemmen op het beste en meest duurzame idee over energiewinning op zee.

Zelf energie opwekken in de kerstvakantie
Deze vakantie kunnen onze bezoekers zelf de energiebron zijn in de ‘Energie Installatie’ in de entreehal. Hier ontdekken ze hoe ze de windmolens kunnen laten draaien, wanneer de zonnepanelen stroom leveren of hoe de batterijen worden geladen zodat alle lichtjes gaan branden op de grote wereldkaart.

Mad Science geeft drie ‘te gekke’ shows in de kerstvakantie
De gekke professor van Mad Science komt deze vakantie maar liefst drie keer op bezoek in het museum. In zijn spetterende shows laat hij de wonderbaarlijkste proefjes en wetenschappelijke testen zien.

Wanneer
Kerstvakantie: 23 december t/m 7 januari.
Openingstijden:  Dinsdag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur, zondags en tweede kerstdag van 11:00-17:00 uur. Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.
Mad Science: Op 27 december, 2 en 4 januari van 11:00-15:00 uur.