PArtner mercator club Offshore Experience 


Het installeren van zware installaties op de zeebodem. Dat is waar Jumbo groot in is. Daarnaast zijn wij als Schiedams familiebedrijf marktleider op het gebied van zwaar transport over zee. Dit varieert van plezierjachten, locomotieven en mijnenvegers tot kranen en installaties voor de olie- en gasindustrie. Deze projectlading vervoeren we met gespecialiseerde, zelf ontworpen schepen. Sinds ruim tien jaar is Jumbo ook actief in de offshore-industrie en werken we voor projecten in de olie-, gas- en windindustrie. Zo vervoeren en installeren we verankeringssystemen voor zowel drijvende als vaste olie- en gasproductiefaciliteiten en funderingen voor offshore windmolenparken.

Twee maritieme zwaargewichten verbonden

Wij van Jumbo vinden het belangrijk dat een groot publiek kennis maakt met de maritieme industrie van Nederland. Niet alleen omdat we trots zijn op ons aandeel daarin maar ook omdat we mensen enthousiast willen maken voor een baan in de scheepvaart en de Nederlandse maritieme industrie. Ze heeft een bewogen geschiedenis maar heeft ook de toekomst. De Nederlanders staan bekend om hun innovatieve maritieme oplossingen voor zwaar zeetransport en technische installaties op zee. Het Maritiem Museum is als geen ander in staat om de maritieme wereld zichtbaar en tastbaar te maken voor een breed publiek. 

Bert Boer, Algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam:
"Met ruim 200.000 bezoekers per jaar kunnen wij het maritieme verhaal vertellen aan een groot publiek. Jumbo gaf al bij het eerste gesprek aan dat zij dit een belangrijk pluspunt vinden voor onze samenwerking. Maar juist ook hun medewerkers zijn voor ons van groot belang. Wij willen het Maritiem Museum verankeren in het bedrijfsleven en gezien de hoeveelheid werknemers van Jumbo die wij elke keer weer in ons museum op bezoek zien komen, kunnen wij alleen maar concluderen dat de band tussen ons steeds hechter wordt".

Jumbo Javelin