16.06.19

Jubileumtentoonstelling 'Venster op de haven'


Maak vanaf 18 juni in de tentoonstelling 'Venster op de haven’ kennis met rederij Spido. Dit Rotterdamse icoon, dat ooit begon als pendeldienst voor zeelieden, biedt zijn passagiers nu al precies 100 jaar een blik op de steeds veranderende haven van Rotterdam. Kijk letterlijk door vensters naar de steeds veranderende haven van Rotterdam.

Reis door de tijd

Je reist van de twintiger jaren naar de periode van de wederopbouw en via de ‘hippe’ jaren ’60 naar de toekomst. Ontdek verhalen aan de hand van historische en moderne filmbeelden en unieke objecten uit de collecties van Spido en het Maritiem Museum. Ontmoet kleurrijke personages uit elke tijd zoals kapitein Ferwerda die al 45 vjaar voor Spido vaart en Selma Droogleever die, net als haar moeder en grootmoeder, duizenden passagiers met haar camera vastlegde op de loopplank naar het schip.

Feest van herkenning

Voor de een zal de tentoonstelling een feest van herkenning zijn, voor de ander een kijkje achter de schermen van een Rotterdams icoon dat zijn koers de afgelopen eeuw steeds weer heeft weten aan te passen aan nieuwe omstandigheden en veranderde behoeften van de passagiers.

100 jaar Spido belevenis-tour

Speciaal voor het jubileum ontwikkelde Spido en het Maritiem Museum een belevenistour. Na een bezoek aan de tentoonstelling stappen passagiers aan boord voor een vaartocht van 1,5 uur door de haven inclusief uitgebreide lunch.De belevenistour is te boeken via de website van Spido. Museumkaart- en Rotterdampashouders ontvangen korting.