10.01.18

Roel van Woerden interim zakelijk directeur Maritiem Museum

Met ingang van 1 maart treedt Roel van Woerden (63) aan als interim zakelijk directeur van het Maritiem Museum Rotterdam. Hij volgt André den Braber op die de functie van zakelijk directeur sinds maart 2017 bekleedt maar deze om privé redenen begin maart neerlegt.

Roel van Woerden heeft jarenlange bedrijfskundige en bestuurlijke ervaring en is sinds 2014 als lid van de raad van toezicht nauw betrokken bij het Maritiem Museum. “Mijn keuze om interim deze functie op me te nemen komt voort uit persoonlijk enthousiasme en groot gevoel van verbinding met het museum en de maritieme sector. De komende periode werk ik nauw samen met André om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen.”

Roel van Woerden zal zijn functie in de raad van toezicht neerleggen. De werving en selectie van een museaal directeur als opvolger van algemeen directeur Frits Loomeijer, die het museum deze zomer verlaat, is in volle gang. Zodra de museaal directeur benoemd is, zal gestart worden met de werving en selectie van een zakelijk directeur.