Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij vertellen het verhaal van de maritieme wereld van heden, verleden én toekomst en willen onze bezoekers ontwikkeling bieden, inspiratie en vooral een onvergetelijke en plezierige dag. Het museum beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau. Wij profileren ons in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, evenementen en activiteiten in onze museumhaven, als een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt, maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Ter ondersteuning van de sector Huisvesting zijn wij per direct op zoek naar

Hoofd sector Huisvesting (32-36 uur p/w)

Functieprofiel

Als leidinggevende van de sector Huisvesting en als lid van het MT draag je bij aan de vorming van het beleid van het museum. Je geeft leiding aan de Technische Dienst en bent verantwoordelijk voor de volgende gebieden: Gebouw- en terreinbeheer, Technische Projectleiding, ICT, Veiligheid/Arbo/Milieu, ICT en Schoonmaak. Kun jij planmatig werken, ben je resultaatgericht, heb je oog voor details en kun jij coachend leidinggeven en je medewerkers meenemen in ontwikkelingen, dan zijn wij wellicht op zoek naar jou.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
- Leveren van bijdragen aan museumbeleid en plannen op het gebied van de sector Huisvesting
- Opstellen van jaarplan ten behoeve van de sector en onderhoudsplannen ten behoeve van het museum
- Organisatie, aansturing en ontwikkeling van de afdeling
- Periodiek voortgangsoverleg met onderhouds-, schoonmaak en beveiligingsbedrijven
- Budgetbewaking
- Als voorzitter van de ARBO-commissie zorgdragen voor de kwaliteit van geleverde werkzaamheden, arbeidsomstandigheden, veiligheid
- Kartrekker op het gebied van milieuzorg

Vereisten

- Je hebt een afgeronde vaktechnische HBO-opleiding, dan wel HBO werk- en denkniveau
- Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring
- Je beschikt over kennis van bouwkundig onderhoud en installatietechnisch onderhoud
- Je hebt ervaring in het opstellen van onderhoudsplannen
- Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Rotterdam
- Je beschikt over BHV, hebt kennis van arbo-wetgeving en van Veilig Werken
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden en begrijpt de omgeving waarin je werkt (organisatiesensitiviteit)
- Je bent in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden
- Je bent proactief, organisatorisch, hands-on, stressbestendig en kunt indien nodig snel handelen
- Je weet met vertrouwelijke informatie om te gaan

Wat bieden wij?

Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende, informele omgeving met fijne teamgenoten. Het team bestaat uit 3 drie projectleiders Tentoonstellingen en een Algemeen Technisch Medewerker/preventiemedewerker, ieder met hun eigen expertise en een schat aan ervaring in de museale wereld.

Er wordt een inwerktraject voor je samengesteld en je krijgt een persoonlijke buddy om je wegwijs te maken in de organisatie. Wij dagen je uit jezelf te ontwikkelen en stellen je in de gelegenheid cursussen en trainingen te volgen. Zo krijg je kans bij te dragen aan het succes van een creatieve culturele organisatie, die hard aan zijn toekomst bouwt en volop in ontwikkeling is. Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring (Museum cao).

Ben jij het Hoofd Huisvesting dat wij zoeken?

Stuur dan je motivatiebrief met CV naar werkenbij@maritiemmuseum.nl. Voor vragen over de vacature kun je bellen met Chris Opgenoort, Directeur Bedrijfsvoering
(06 8144 8491). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jeanette Freriks (HR adviseur) op telefoonnummer 010 4029250. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.