17.10.19

Vier je herfstvakantie in het Maritiem Museum

Ontdek in de tentoonstelling 'Zeemonsters' of zeemeerminnen en het monster van Loch Ness echt bestaan. Stap aan boord van gastschip Serendiep of onze eigen museumschepen. Ervaar de fascinerende wereld van energiewinning op zee in de 'Offshore Experience' of ga met de kinderen aan de slag in de haven van Professor Plons. Zelfs relaxen aan boord van een cruiseschip is deze vakantie mogelijk.

Een ‘Knopjesmuseum’ te gast in de Maritiem Museum Haven

Het schip de Serendiep is een varend onderkomen voor het werk van kunstenaarscollectief De Spullenmannen. Aan boord bevinden zich een theater en het Knopjesmuseum. Een bezoek aan het Knopjesmuseum is een spannende tocht door een labyrint waarin je je kunt laten verdwalen als Alice in Wonderland.
De Serendiep is 19 t/m 27 oktober van 11:00-15:00u toegankelijk voor bezoekers. Op zondag 20 en 27 oktober gesloten i.v.m voorstellingen aan boord. Een bezoek aan het knopjesmuseum kost €5,- per persoon op vertoon van entreeticket Maritiem Museum.

Familievoorstelling 'Van Dingen Die Draaien' aan boord van de Serendiep

De Spullenmannen verkennen kunst en wetenschap, zappen van wiskunde naar muziek, struikelen over beeldende kunst en spitten in de geschiedenis van grote ideeën. Wetenschap en kunst vloeien in elkaar over. Een voorstelling vol live-experimenten, houtje-touwtje constructies en formules.
De voorstellingen zijn op zondag 27 oktober om 13:00 en 15:00u en kosten €12,50 per persoon (betalen aan boord). Je kunt vooraf reserveren via info@serendiep.nl met vermelding van aantal personen en tijd van de voorstelling.

Je eigen zeemonster maken

Hoe ziet jouw zeemonster eruit? Laat je fantasie de vrije loop in deze workshop. Zeemonsters zijn er in vele soorten en maten en van recycle materiaal kan je van alles maken. De workshops zijn gratis (met een geldig entreebewijs) en vinden plaats op 22, 24 en 25 oktober van 12:000-16:00u.