05.08.19

27 t/m 19 september 2019

In het weekend van 27 september wordt onze Stadsgraanzuiger No 19 onder stoom gebracht bij Water-rAnt in Antwerpen. Ook zijn er rondvaarten op onze stoomsleepboot Volharding 1. Voor dit festival hebben honderd authentieke schepen zich verzameld in de Belgische stad. Je maakt er kennis met meer dan twintig watererfgoed en nautische organisaties.

Water-rAnt

Water-rAnt brengt het watererfgoed van Antwerpen, van de haven van Antwerpen en van de Scheldedelta dichter bij een zo ruim mogelijk publiek. Meer dan 100 authentieke schepen onder zowel Belgische maar ook Nederlandse vlag komen samen in de oudste dokken van de historische stad. 35 watererfgoedorganisaties en nautische spelers staan klaar om iedereen te informeren over de waarden van hun werking: restauratie, verzameling en behoud, opleiding, openstelling.

Samenwerking Maritiem Museum en MAS

De Stadsgraanzuiger No 19 behoort tot de topstukken van het Maritiem Museum Rotterdam. Het object is te gast bij het MAS in het kader van een internationaal samenwerkingsproject met het Maritiem Museum Rotterdam.

Lees meer op onze activiteitenpagina >