In het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken bezoekers de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ze gaan mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luisteren naar verhalen, bewonderen topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doen mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar ze op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

vacature gastheer / gastvrouw museumhaven

Kom jij ons team vrijwilligers versterken?

Het Maritiem Museum wordt ondersteund door een groot team van enthousiaste vrijwilligers. We zoeken gastvrije, representatieve en enthousiaste vrijwilligers, waarvan het hart sneller klopt voor de maritieme wereld, en die één of meerdere dagen per week tussen 09.45 en 16.15u inzetbaar zijn. Taken bestaan onder andere uit het ontvangen van museumbezoekers, hen informeren, begeleiden en toezicht houden. Je hebt een positieve, open en flexibele houding en kan goed samenwerken met mensen met verschillende sociale en culturele achtergronden. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal met een goede spreek- en luistervaardigheid. Je beschikt over een Verklaring van Goed Gedrag.

Wat bieden wij?
We bieden je een bijzondere werkplek in een actief en drukbezocht museum. Vanuit het museum worden de vrijwilligers begeleid en aangestuurd. We bieden je een vrijwilligersovereenkomst, een onkosten- en reiskostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering.

Als je meer wilt weten over deze vrijwilligersvacature, neem dan contact op met Floormanager Tine Hardam op 010 413 26 80 of stuur een email met motivatie en CV naar t.hardam@maritiemmuseum.nl