Kom jij ons team versterken?

Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij maken een breed publiek bewust van de invloed van de maritieme wereld op het leven van alledag, vroeger, vandaag en morgen. Het Maritiem Museum beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau en profileert zich in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde  programmering van tentoonstellingen, activiteiten, workshops en digitale producten, als een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Vacature voor een Projectleider Tentoonstellingen (m/v)

Ter versterking van ons huidige team zijn wij per direct op zoek naar een ervaren projectleider voor de realisatie van tentoonstellingen. Het betreft in eerste instantie een dienstverband van 32 uur voor de periode van 1 jaar (dinsdag en donderdag zijn vaste werkdagen). Inschaling geschiedt, afhankelijk van opleiding en ervaring, op basis van de Museum Cao. Ben jij die daadkrachtige tentoonstellingsmaker op HBO/WO-niveau die kwaliteit en visie combineert tot boeiende tentoonstellingen voor jong en oud? Houd je van een uitdaging en ben je in staat “out of the box” te denken, dan nodigen wij je uit je aan te sluiten bij ons projectteam. Samen met hen ga je nieuwe exposities ontwikkelen. Wij geven je een titel, budget en openingsdatum en jij verrast ons met boeiende eindresultaten.

Functie-eisen

  • Ervaring met projectmanagement-methodes
  • Ervaring met begroten, budgetbeheersing en planning
  • Ruime ervaring met projectcoördinatie
  • Je beschikt over diplomatie en overtuigingskracht
  • Ervaring met het creatief omzetten van concepten naar praktische toepassingen
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het samenstellen van tentoonstellingen in een museale omgeving
  • Je kunt complexe informatie vertalen naar een jong en volwassen publiek
  • Gevoel voor styling en vormgeving

Ben jij de tentoonstellingsmaker die wij zoeken?

Indien je interesse hebt in deze functie mail dan voor 25 september je motivatiebrief met curriculum vitae naar werkenbij@maritiemmuseum.nl. Gesprekken zullen plaatsvinden in week 41 en 42 van 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.