Kom jij ons team conservatoren versterken?

Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij maken een breed publiek bewust van de invloed van de maritieme wereld in het heden, verleden én toekomst en op het leven van alledag van iedereen. We beheren een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau en profileert zich in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, workshops en digitale producten, als een ontmoetingsplaats voor jong & oud.

Sinds 2014 zijn we samen gegaan met Het Havenmuseum waardoor een nieuwe organisatie ontstond. Door de fusie is varend erfgoed en een deels operationele buitencollectie toegevoegd aan de reeds bestaande topverzameling. De schilderijen, prenten en scheepsmodellen van de maritieme collectie Rotterdam zijn terecht wijd en zijd befaamd. De schepen, kranen en andere havenwerktuigen maken het verhaal van de Rotterdamse haven compleet. Cruciaal in ons beleid is de integrale -gelijke- benadering van de beide collecties. Voor dit integratieproces wij op zoek naar een Havenconservator m/v voor 32 uur per week in eerste instantie voor de periode van 1 jaar.

Functieprofiel

Van de Havenconservator wordt verwacht dat deze een visie heeft op de integratie van de twee verschillende haven-gerelateerde collecties. Binnen de programmering van tentoonstellingen en publiekspresentaties kan hij/zij de koppeling leggen van de collectie naar de moderne Rotterdamse haven van nu en het verhaal vertellen van de ontwikkeling van deze motor van de Nederlandse economie. De Havenconservator doet (wetenschappelijk) onderzoek naar de collectie en zal het museum op zijn/haar vakgebied representeren richting de maritieme sector, stakeholders en media. In overleg met het Hoofd Sector Operationeel zal de Havenconservator de onderhouds- en restauratieprogramma’s opstellen die nodig zijn om de buitencollectie in topconditie te brengen en te houden. De Havenconservator valt onder de afdeling Collecties en zal binnen de tentoonstellingsprojecten onder een projectleider werken. Salaris in overleg, afhankelijk van ervaring en leeftijd. 

Vereisten

Academisch denk- en werkniveau
Kennis van de maritieme geschiedenis van Nederland
Kennis van collectiebeheer
Affiniteit met operationeel, maritiem erfgoed
Kennis van methoden voor restauratie, beheer en behoud van operationeel erfgoed.
Goede sociale- en presentatievaardigheden
Netwerk binnen de huidige maritieme sector
Actieve beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
Vakmanschap, klantgerichtheid, creativiteit, organisatieloyaliteit en resultaatgerichtheid

Ben jij de Havenconservator die wij zoeken?

Indien je interesse hebt in deze functie mail dan voor 18 december 2015 je motivatiebrief met curriculum vitae naar de afdeling P&O van het Maritiem Museum t.a.v. Ellen Weebers op e.weebers@maritiemmuseum.nl. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Robert Anraad, Hoofd Sector Collecties op 010 413 26 80.